Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Talantīgajam britu autosportistam Džordžam Raselam debijas sezona F-1 čempionātā 2019. gadā bija neveiksmīga, jo viņa pārstāvētā "Williams" komanda nebija konkurētspējīga. Tā kā šī sezona koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 dēļ vēl nav sākusies, viņš piedalās virtuālajās sacensībās, kurās gūst uzvaras un iegūst lielāku publicitāti nekā pērn, Rasels stāstīja portālam "the-race.com".

F-1 čempionāta rīkotajās virtuālajās sacensībās datorspēlē "F1 2019" Rasels izcīnījis divas uzvaras. Viņš ar saviem vienaudžiem Lendo Norisu, Aleksu Albonu, Šarlu Leklēru un citiem izpelnījušies lielu uzmanību gan no līdzjutējiem, gan no medijiem.

"Es iegūstu lielāku publicitāti no e-sporta sacīkstēm nekā pagājušajās sezonas reālajos F-1 posmos. Es daru, ko varu, lai parādītu cilvēkiem savas spējas un darīšu to arī turpmāk," stāstīja Rasels, kurš ir 2018. gada "Formula 2" čempions.

"Uzvaras dod patīkamas sajūtas, ja godīgi. Es jau biju aizmirsis, cik patīkami ir uzvarēt, pat ja tas noticis virtuāli. Sacensties ar saviem draugiem un uzvarēt ir patīkami, diezgan aizraujoši," viņš turpināja.

Pandēmijas laikā e-sports autosportā izpelnījies lielu popularitāti profesionālo autosportistu aprindās. Tiek rīkotas neskaitāmas sacensības ar diezgan iespaidīgu dalībnieku sastāvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!