Daugavpils "Lokomotīves" spīdvejisti pirmdien uzvarēja Polijas pirmās līgas cīņā, svinot otro panākumu sezonā..

Daugavpilieši savā trekā ar rezultātu 50:39 apbrauca Gņezno kluba "Start" spīdvejistus.

Vadims Tarasenko un Jevgeņijs Kostigovs atveda pa deviņiem punktiem, Andrejs Kudrjašovs – astoņus punktus, Francis Gusts – septiņus, Pontuss Aspgrēns – sešus, Ķasts Puodžuks – piecus, Oļegs Mihailovs – četrus, bet Ernests Matjušonoks palika rezervē.

Pretiniekiem ar 13 punktiem rezultatīvākais bija bijušais daugavpiliešu komandas pārstāvis Timo Lahti.

Jau pirmajā braucienā daugavpilieši izvirzījās vadībā, uzvarot Aspgrēnam un trešo vietu noturot Kostigovam. Starp abiem iespraucās bijušais "Lokomotīves" braucējs soms Timo Lahti.

Nākamos divus braucienus izdevās uzvarēt ar 5:1. Pa uzvarai tika Gustam un Tarasenko, bet otrajā vietā ierindojās Mihailovs un Kudrjašovs, panākot 14:4.

Pirmoreiz mājinieki zaudēja piektajā braucienā – 2:4, bet septītajā piegājienā Puodžukam ar Aspgrēnu izdevās uzvarēt ar 5:0, jo abi viesi tika diskvalificēti. Savukārt uz 1:5 devītajā braucienā jau nākamajā Kostigovs un Tarasenko atbildēja ar tādu pašu uzvaru – 38:21, cīņā par papildpunktu panākot neizšķirtu divu maču summā.

Mača beigas labāk aizvadīja viesi, kuri izcīnīja papildpunktu divu maču summā.

Arī iepriekšējo cīņu daugavpilieši aizvadīja pret Gņezno klubu, viesos piekāpdamies ar 31:48, desmit punktus zaudējot jau pēc cīņas. Tika konstatēts, ka Pontusam Aspgrēnam, kurš bija viens no līderiem un "atveda" desmit punktus, protokolā ierakstīts nepareizs dzinēja numurs, kā dēļ zviedra desmit punkti tika anulēti, un "Lokomotīve" 41:48 vietā zaudēja ar 31:48.

"Lokomotīve" astoņos dueļos izcīnījusi divas uzvaras un ar četriem punktiem ieņem septīto pozīciju starp astoņām komandām.

Nākamais mačs daugavpiliešiem izbraukumā 30. augustā ar pēdējās vietas īpašnieci Bidgoščas "Abramczyk Polonia", kuru savā laukumā "Lokomotīve" uzvarēja ar 60:30.

"Lokomotīve" 2019. gada sezonā Polijas pirmajā līgā finišēja sestajā vietā septiņu komandu konkurencē. Sezonu iepriekš "Lokomotīve" iekļuva Polijas otrās līgas pusfinālā, bet 2015. un 2016. gadā komanda triumfēja "Nice" čempionātā. Pēc noteikumiem "Nice" līgas uzvarētāji iegūst tiesības startēt ekstralīgā, tomēr "Lokomotīvei" tas abas reizes tika liegts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!