Foto: AP/Scanpix/LETA

Somijas braucējs Valteri Botass piektdien bija ātrākais abās Pirmās formulas (F-1) treniņu sesijās, kas notika Itālijā Mudžello trasē.

Botass piektdienas otrajā treniņu sesijā apli veica vienā minūtē un 16,989 sekundēs, par 0,207 sekundēm apsteidzot savu komandas biedru Lūisu Hamiltonu.

Trešajā pozīcijā finišēja Makss Verstapens ("Red Bull"), kurš uzvarētājam zaudēja 0,246 sekundes. Uzreiz aiz labāko trijnieka ierindojās Verstapena komandas biedrs Aleksandrs Albons, kurš somam zaudēja teju vai sekundi.

Piekto un sesto vietu attiecīgi izcīnīja "Renault" piloti Daniels Rikjardo un Estebans Okons.

Pēc nedaudz vairāk nekā 30 aizvadītām minūtēm otrajā treniņu sesijā, vienā no līkumiem savu bolīdu nenovaldīja Lendo Noriss ("McLaren"). Sportista auto ietriecās apmalē, kā rezultātā uz trases palika bolīda detaļu gabali, tāpēc uz brīdi tika izkārts sarkanais karogs, un braucēji atgriezās boksos.

Savukārt jau treniņa sesijas noslēguma daļā pirmajā līkumā sadūrās Serhio Peress ("Racing Point") un Kimi Reikenens ("Alfa Romeo"). Arī pēc šīs sadursmes virs trases tika pacelts sarkanais karogs, taču tas neliedza Peresam uzrādīt septīto ātrāko laiku, kamēr Reikenens bija devītais.

"Ferrari" komanda aizvien nespēja sasniegt augstvērtīgus rezultātus, jo Šarls Leklērs finišēja desmitais, savukārt divas pozīcijas zemāk bija pieredzējušais Sebastjans Fetels.

Tikmēr dienas pirmajā treniņu sesijā ātrāko laiku uzrādīja Botass. Soms savā labākajā piegājienā apli veica vienā minūtē un 17,819 sekundēs, aiz sevis atstājot Verstapenu un Leklēru.

Kopvērtējuma līderis Hamiltons bija ceturtais.

Šī ir pirmā reize, kad Mudžello trasē noris F-1 līmeņa sacensības. Iepriekš "Ferrari" komandai piederošajā trasē notika jauniešu līmeņa moto un autosporta sacensības, kā zemāka līmeņa motosacīkstes.

Zīmīgi, ka šajā nedēļas nogalē "Ferrari" komanda piedalīsies jau 1000.sacīkstēs vienības vēsturē.

Jau pirms pirmajiem braucieniem Mudžello trasē sportisti atklāja, ka sagaida grūtas sacensības, jo teju neviens trases līkums nav tik sarežģīts, lai tajā brauktu ar zemāku pārnesumu par ceturto.

Sestdien braucēji aizvadīs pēdējo, trešo, treniņa sesiju, bet pēc tam sekos kvalifikācijas sacensības. Svētdien gaidāma Lielās balvas izcīņa.

Pēc astoņiem posmiem pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis ar 164 punktiem ir Hamiltons, kuram ar 117 punktiem seko Botass, bet 110 punktus iekrājis Verstapens.

Šosezon bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (22), taču koronavīrusa pandēmijas dēļ organizatori šobrīd apstiprina 17 posmu norisi.

Iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Hamiltons, kurš triumfēja sesto reizi karjerā un trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!