Latvijas motokrosa braucējs Pauls Jonass 13. jūnijā Orļonokā, Krievijā, aizvadīs pasaules motokrosa čempionāta pirmo posmu prestižajā MXGP klasē, un tās viņam būs debijas sacensības "Standing Construct GasGas Factory Racing" komandā. Par sagatavošanās procesu sezonai Jonass ir apmierināts, viņš pastāstīja Latvijas Motosporta federācijas preses dienestam.

"Līdz šim ar komandu viss ir aizritējis ļoti labi un pozitīvi. Ar nepacietību gaidu jaunās sezonas sākumu. Pagaidām plānā ir tikai pasaules čempionāta posmi motokrosā. Ja būs iespēja, tad startēšu arī kādā Latvijas čempionātā. Tas viss būs atkarīgs, kā noritēs sezona," sacīja Jonass.

Jonass skaidroja, ka treniņu procesā pirms 2021. gada motokrosa sezonas viss tiek nedaudz piebremzēts, lai pirmajā posmā būtu atkopies un gatavs startam.

"Lai nebūtu iesēdies sagurums. No novembra cītīgi trenējos ar motociklu. Ir bijis labs sagatavošanās periods. Viss ir tiešām labi. Tagad galvenais ar vēsu prātu jāsāk sezona," viņš turpināja

Pauze talantīgajam motokrosa braucējam no Latvijas ir bijusi ilga. Pēdējās sacensības viņš aizvadīja pagājušā gada martā. "Ar nepacietību gaidu pirmo startu. Šobrīd esmu mierīgs, bet gan jau sacensību dienā tāpat būs neliels stresiņš un iestāsies adrenalīns. Pirmajos posmos galvenais būs aizvadīt stabilas sacensības, bez liekiem piedzīvojumiem. Mans uzdevums ir šo sezonu iesākt mierīgi, lai tās vidū jau būtu savā vislabākajā formā un gatavs cīnīties par līdera pozīciju," atklāja Jonass.

Krievijā viņš ir startējis trīs reizes - divas reizes ar MX2 motociklu un vienu reizi ar MXGP. "Šī trase ir cieta un ātra. Man patīk. Cik man zināms, tad daudziem braucējiem tā nepatīk. Man pretenziju pret šo trasi nav. Būsim tur, tad redzēsim, kā man tur ies un veiksies," turpināja motosportists.

Latvijas Motosporta federācijas motokrosa komisijas vadītājs Kristers Serģis norādīja, ka šajā sezonā viss būs paša Jonasa rokās, jo ar tehniku viss esot kārtībā, arī sagatavošanās process bijis labs.

"Mazākā kļūda vai trauma var liegt izcīnīt augstu vietu sezonas kopvērtējumā. Cik motokrosā vispār var braukt ar vēsu prātu, tik arī būtu tas jādara. Cik zinu, tad Pauls ir ļoti labi sagatavojies. Viņš ir atguvis savu fizisko formu, arī ar tehniku un jauno komandu ir apmierināts. Šobrīd viss ir paša rokās. Būs interesanti vērot un ļoti ceru, ka Paulam izdosies veiksmīgs sezonas sākums," pauda Serģis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!