Foto: AFP/Scanpix/LETA

"Mercedes" braucējs Lūiss Hamiltons un "Ferrari" piloti Šarls Leklērs piektdien Zandvortas trasē uzrādīja ātrākos apļa laikus Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 13. posma – Nīderlandes "Grand Prix" – pirmajās divās treniņbraucienu sesijās.

Pirmajā sesijā Hamiltons apli veica vienā minūtē un 11,500 sekundēs, otrs ātrākais ar 0,097 sekunžu deficītu bija mājinieks Makss Verstapens ("Red Bull"), bet 0,101 sekundi lēnāks bija Leklēra komandas biedrs Karloss Sainss juniors.

Ceturtais bija Leklērs, piekto rezultātu uzrādīja Valteri Botass ("Mercedes"), bet ātrāko sešiniekā iekļuva arī Fernando Alonso ("Alpine").

Otrajā sesijā ātrākais bija Leklērs – viņš savā labākajā aplī trasi veica vienā minūtē un 10,902 sekundēs. Sainss bija 0,154 sekundes lēnāks, bet 0,172 sekundes atpalika Estebans Okons ("Alpine"). Ceturtais ātrākais bija Botass, piekto rezultātu uzrādīja Verstapens, bet sesto - Alonso.

Hamiltons veica vien trīs apļus un samierinājās ar 11. rezultātu, jo brita vadīto spēkratu piemeklēja tehniskas problēmas, kā dēļ viņam nācās izstāties.

Sestdien notiks vēl viena treniņbraucienu sesija un kvalifikācija, bet Nīderlandes Lielās balvas izcīņa gaidāma svētdien.

Pēc 12 posmiem kopvērtējuma līderis ar 202,5 punktiem ir Hamiltons, bet Verstapens viņam zaudē tikai trīs punktus.

2020. gadā jau septīto F-1 titulu karjerā un ceturto pēc kārtas ieguva brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes". Iepriekš septiņreiz uzvarēt izdevies vienīgi leģendārajam vācu braucējam Mihaelam Šūmaheram. Tāpat "Mercedes" komanda izcīnīja septīto Konstruktora kausu pēc kārtas.

Šosezon sākotnēji bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (23), bet augusta nogalē noskaidrojās, ka Japānā tomēr nenotiks plānotais posms. Šī iemesla dēļ šosezon tiks aizvadīti 22 F-1 posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!