Foto: Publicitātes foto

Latvijas autosportists Jānis Baumanis nākamajā sezonā startēs Eiropas rallijkrosa čempionātā, pārstāvot Zviedrijā bāzēto "#YellowSquad" komandu, un viņš uz starta stāsies ar "Peugeot 208 RX1" automašīnu, vēsta čempionāta rīkotāji.

Baumanis otro sezonu pēc kārtas startēs Eiropas čempionātā. 2021.gadā viņš "ESMotorsport" sastāvā startēja ar "Škoda Fabia SuperCar". Viņš triumfēja posmā Biķernieku trasē un kopvērtējumā ierindojās trešajā vietā.

Tagad viņš ir pievienojies "#YellowSquad" komandai, kuru 2019. gadā dibināja Zviedrijas rallijkrosa braucēji Kevins un Timijs Hanseni. Baumanim šī būs otrā reize, kad viņš sastrādājas ar Hansenu ģimeni, un viņš 2015. gadā sadarbībā ar Hanseniem sāka savu karjeru ar "SuperCar" mašīnām.

"Esmu ļoti priecīgs braukt "#YellowSquad" sastāvā," 29 gadus vecā Baumaņa teikto citēja čempionāta rīkotāji. "Pagājušajā gadā čempionāts bija labs ar spēcīgiem braucējiem. Es ticu, ka šogad būs vēl interesantāk ar vēl vairāk labiem braucējiem un mašīnām. Ceru, ka spēšu cīnīties par augstākajām vietām."

"#YellowSquad" vadītājs Kevins Hansens norāda, ka Baumanis komandai pievienojies ar mērķi cīnīties par Eiropas čempionāta zeltu. "Viņš aizvadītajos gados bijis cīņā par augstākajām vietām, un tagad ar šo mašīnu un komandu mums ir labas izredzes sasniegt augstvērtīgus rezultātus," teica Hansens. "Es Jāni pazīstu jau vairākus gadus, un esmu pārliecināts, ka viņš būs spēcīgs pilots ar "Peugeot 208". Nevaram sagaidīt, kad sāksies sezona."

2015. gadā Baumanis izcīnīja FIA Eiropas rallijkrosa čempiontitulu "Super1600" klasē. 2016. gadā Jānis Baumanis uzsāka dalību FIA pasaules rallijkrosa ("World RX") čempionātā, pievienojoties "World RX Team Austria". 2017. gadā Baumanis sāka startēt STARD vienībā, kuras sastāvā 2019. gadā ieņēma sesto vietu čempionāta kopvērtējumā. Pēc četrām pilnām sezonām FIA pasaules rallijkrosa čempionātā, Jānis Baumanis 2020. gadā izmēģināja spēkus pie elektroauto stūres, startējot Rīgā, Biķernieku trasē notikušajā "Projekt E" sacensību posmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!