Foto: AP/Scanpix/LETA

Pagājušā gada F-1 čempions Makss Verstapens no "Red Bull" komandas svētdien triumfēja pirmajās Maiami "Grand Prix" sacensībās, izcīnot otro uzvaru pēc kārtas.

Verstapens šajās sacensībās startēja no trešās starta vietas, taču jau startā viņš tika garām "Ferrari" braucējam Karlosam Sainsam. Devītajā aplī, kad riepu nodilums lika par sevi manīt, līderpozīciju nespēja noturēt "Ferrari" komandas līderis Šarls Leklērs, un Verstapens viņam devās uzbrukumā, pārņemot pirmo pozīciju.

"Red Bull" pilots palielināja savu pārsvaru, bet 40. aplī pēc Lendo Norisa ("McLaren") un Pjēra Gaslī ("AlphaTauri") sadursmes trasē devās drošības mašīna. Tas deva iespēju Leklēram pietuvoties, taču līdz reālam uzbrukumam viņš nenonāca. Savukārt Sainss sacensību beigu daļā noturēja aiz sevi "Red Bull" otro pilotu Serhio Peresu, kurš devās boksos drošības mašīnas periodā un neizmantoja jaunas riepas.

Finišā Verstapens iebrauca pirmajā vietā, aiz viņa ierindojās Leklērs, Sainss un Peress.

Drošības mašīnas došanos trasē izmantoja Džordžs Rasels ("Mercedes"), kurš startēja no 12. vietas un finišēja piektajā pozīcijā. Viņš trasē apdzina savu komandas biedru Lūisu Hamiltonu, izmantojot jaunākas riepas.

Valteri Botass ("Alfa Romeo") sacensību beigu daļā pieļāva kļūdu un palaida garām abus "Mercedes" pilotus, ierindojoties septītajā vietā. Pie punktiem tika arī no pēdējās vietas startējušais Estebans Okons, Fernando Alonso (abi – "Alpine") un Aleksandrs Albons ("Williams").

Iespēju tikt pie sava pirmā punkta palaida garām Miks Šūmahers ("Haas"), kurš pāris apļus pirms finiša pirmajā pagriezienā saskrējās ar Sebastjanu Fetelu ("Aston Martin"), sabojājot abu sacīksti.

Sezonas kopvērtējumā pēc pieciem posmiem Leklērs ir līderis ar 104 punktiem, bet Verstapens ierindojas otrajā vietā ar 85 punktiem. Peress iekrājis 66 punktus, Rasels – 59, bet labāko piecinieku noslēdz Sainss ar 53 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!