Foto: AFP/Scanpix/LETA

"Ferrari" piloti spānis Karloss Sainss un Šarls Leklērs piektdien bija ātrākie Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 12.posma - Francijas "Grand Prix" - otrajos treniņbraucienos.

Sainss apli veica minūtē un 32,527 sekundēs.

Otro labāko rezultātu uzrādīja Sainsa komandas biedrs Leklērs, kurš no viņa atpalika 0,101 sekundi.

"Ferrari" piloti ir uzvarējuši pēdējās divās sacensībās Lielbritānijā un Austrijā, taču svētdien Sainsam tiks piemērots desmit starta vietu sods par sezonas laikā atļauto detaļu skaita pārkāpšanu.

Labāko trijnieku noslēdza pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis nīderlandietis Makss Verstapens ("Red Bull"), zaudējot 0,550 sekundes, bet ceturtajā un piektajā vietā ierindojās attiecīgi "Mercedes" piloti Džordžs Rasels un Lūiss Hamiltons.

Pirmajos treniņbraucienos ātrākais bija Leklērs, kuram otrajā vietā sekoja Verstapens, bet trešais bija Sainss.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 208 punktiem ir Verstapens, otrais ar 170 punktiem ir Leklērs, bet trešo vietu ar 151 punktu ieņem Serhio Peress. Konstruktoru kausā "Red Bull" ir 359 punkti, "Ferrari" seko ar 303 punktiem, bet trešā ar 237 punktiem ir "Mercedes".

Pērn Verstapens Abū Dabī "Grand Prix" pēdējā aplī izrāva savu karjerā pirmo F-1 pasaules čempiona titulu, apsteidzot septiņkārtējo čempionu Hamiltonu, ar kuru viņam pirms pēdējā posma bija vienāds punktu skaits.

Šosezon F-1 kalendārā paredzēti 22 posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!