Foto: Martins Sesks Rally/Facebook
Latvijas rallija braucēja Mārtiņa Seska ekipāža nedēļas nogalē Švidņicas rallijā Polijā finišēja augstajā trešajā vietā, portālu "Delfi" informēja sportista pārstāvji.

Švidņicas rallijs, kas norisinājās uz asfalta, jau vairāk kā četrdesmit gadus iekļaujas Polijas rallija čempionāta kalendārā un šogad bija šī sacensību seriāla pirmais posms. Šīs sacensības Seska un stūrmaņa Renāra Franča ekipāžai bija viens no treniņposmiem pirms maija sākumā gaidāmā Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posma Kanāriju salās.

"Šajā rallijā piedalījāmies pirmo reizi, tāpēc mums nebija īpašu gaidu. Kopā ar "Proracing" un "R4Litus" rūpīgi gatavojāmies un pielāgojām automašīnu sacensībām. Tāpat liela nozīme bija riepu ražotāja MRF riepām. Jau pirmajos sacensību ātrumposmos redzējām, ka braucam labā tempā un pirms rallija esam labi pastrādājuši. Atlika vien turpināt spiest gāzi grīdā un braukt ātri. Mazliet kļūdījos ar riepu izvēli uz noslēdzošajiem posmiem, tomēr esam gandarīti, ka uz asfalta seguma veiksmīgi konkurējām ar tehniski pārākām ekipāžām un izcīnījām trešo vietu," gandarījumu pauda Sesks, kura ekipāža startēja ar "Škoda Fabia R4 Rally2 Kit" automašīnu.

Švidņicas asfalta rallija pirmajā dienā sportisti veica četrus ātrumposmus, un kopvērtējumā latvieši dienu noslēdza trešajā vietā. Sacensību otrajā dienā, kad nācās veikt pavisam deviņus ātrumposmus, Sesks/Francis uzrādīja labu ātrumu pret jaudas ziņā pārākām ekipāžām. Lai gan pēc sestā "dopa" liepājnieki atkrita uz ceturto vietu, nākamajā ātrumposmā Sesks/Francis atguva trešo pozīciju un divreiz, tostarp noslēdzošajā "Power Stage", uzrādīja otro labāko rezultātu.

Uzvaru Švidņicas rallijā svinēja vairākkārtējs Polijas rallija čempions Gregorzs Gržibs ("Škoda Fabia Rally2 evo"), no kura Sesks ar Franci atpalika 45,1 sekundi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!