Foto: Publicitātes foto

Latvijas motokrosists Pauls Jonass sacensībās varētu atgriezties tikai vasaras otrajā pusē, bet tas būs atkarīgs no rehabilitācijas procesa, intervijā LTV raidījumā "Sporta Studija" sacīja pats sportists.

Jonass iepriekš brauca ar KTM rūpnīcas motocikliem, bet šajā sezonā pirmo reizi MXGP sacensībās startē ar japāņu ražotāja "Honda" motociklu. Sezonas pirmajā posmā Jonass izcīnīja augsto piekto vietu, tad viņam bija desmitā vieta, bet sezonas turpinājumā viņu mocīja traumas.

Jonass dažādu savainojumu dēļ izlaidis piecus posmus pēc kārtas, bet bez ieskaites punktiem viņš nav jau sešos posmos. Pasaules čempionāta kopvērtējumā Jonass ar 53 punktiem ir 19.vietā. Iepriekšējā sezonā latvietis, nestartējot trijos posmos, sezonu noslēdza devītajā pozīcijā.
"Briesmīgs (sezonas sākums).. Sezonas sākums bijis smags, trauma pēc traumas.. Tagad galvenais mērķis – atveseļoties, atlabt un turpināt sezonu ar jaunām vēsmām," "Sporta Studijā" teica 26 gadus vecais sportists.

Jonass sarunas gaitā atcerējās traumas gūšanas brīdi. Maija beigās Francijas "Grand Prix" izcīņas laikā kvalifikācijā Jonass piedzīvoja kritienu. Kā atklāja Jonass, kvalifikācijas braucienā lēciena brīdī nācies mainīt trajektoriju, ielēcis dziļās špūrēs un pārlidojis pāri motociklam. Kritienā sportistam sarautas labā īkšķa saites, kā arī norauts kaula gabaliņš.

"Tagad četras nedēļas vēl ar ģipsi, ortozi. Tad vēl miers, kamēr varēšu atgriezties trasē. Ceru šajā sezonā, vairāk sezonas beigas. Jūlija beigas (23. jūlijs). Ja nē, tad augusta sākums. Tas atkarīgs, kā jutīšos, kad atsākšu braukt ar mocīti. MXGP līmenis ir tik augsts, ka, ja tu atgriezies kaut vai uz 95%, tas pat nav vērts. Tur ir jābūt 100% gatavam," piebilst Jonass.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!