Foto: Sadursme.lv

Kad šķiet, ka redzēts ir jau viss, aculieciniekus pārsteidzis kāds vīrietis, kurš Rīgā ar elektrisko skrejriteni brauc, pārvadājot uz tā vēl arī suni. Turklāt skrejriteņa vadītājs Latgales ielā ar to traucās pa ceļa braucamo daļu, nevis ietvi.

Jāatzīmē, ka uz skrejriteņa vest līdzi pasažierus vai kravu ir aizliegts.

Jau pērn elektroskrejriteņu un velosipēdu vadītājiem par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem tika noteikti lielāki administratīvie sodi. Vairākos gadījumos atcelta brīdinājuma iespēja, piemēram, par tālruņa lietošanu kustībā, bet citos gadījumos palielināts soda apmērs.

Piemēram, par braukšanu pie aizliedzošā luksofora signāla velosipēda vai elektroskrejriteņa vadītājam var piemērot naudas sodu no 15 līdz 70 eiro (iepriekš 15 eiro). Par drošas distances vai intervāla neievērošanu braucējam var piemērot brīdinājumu vai naudas sodu no 10 līdz 70 eiro (iepriekš līdz 30 eiro).

Tāpat palielināts sods par velosipēda vai elektroskrejriteņa vadīšanu alkohola reibumā. Atkarībā no braucējam izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācijas asinīs (vairāk nekā 0,5 promiles, no 1 līdz 1,5 un vairāk nekā 1,5 promilēm) sods var būt 70, 120 vai 170 eiro.

Par to noteikumu pārkāpšanu, kuri paredz papildu prasības velosipēdu vai elektroskrejriteņu vadītājiem, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu no 10 līdz 70 eiro. Savukārt par velorikšu un elektroskrejriteņu tehniskā stāvokļa un aprīkojuma nosacījumu pārkāpšanu var piemērot no 50 līdz 250 eiro.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!