Trešdien, 20. decembrī, gaišā dienas laikā – ap pulksten 10 no rīta – pašā Rīgas centrā, Pulkveža Brieža ielas stāvvietā pie lielveikala "Rimi" divi vīrieši aculiecinieku klātbūtnē izdauzīja kāda tur novietota mikroautobusa logus, ielīda salonā un vandījās pa tur esošajām mantām.

Saistībā ar notikušo Valsts policijā ir uzsākts kriminālprocess, un policija vēl strādā notikuma vietā. Vēlāk policija informēja, ka automašīnas īpašnieks pagaidām nav vērsies Valsts policijā, un spēkrats tiks evakuēts no nozieguma vietas.

Kā redzams aculiecinieka publicētajā video, lielveikala stāvvietā ir novietots "Renault Trafic" ar Vācijas numurzīmēm. Divi zagļi, kuri savu seju daļēji aizseguši ar masku, ar lauzni ir izdauzījuši vairākus šī mikroautobusa tonētos logus – gan priekšējo pasažiera puses, gan sānu bīdāmo durvju stiklu, gan arī aizmugurējo durvju logu.

Viens no zagļiem pa lielāko izsisto logu ielīda busiņa salonā un vandījās pa tā mantām. Savukārt otrs zaglis stāvēja klāt un lūkojās apkārt, vai kāds netuvojas. Video redzams, ka busiņa bagāžas nodalījumā ir daudz visādu mantu un maisu, ko viens no zagļiem cilā.

Pēc tam, kad zagļi savu "darbu" bija pabeiguši, redzams, ka pie busiņa pamests viens ceļojuma koferis. Savukārt pa busiņa izsisto aizmugurējo logu redzams, ka bagāžnieks tam ir piekrāmēts ar mantām līdz pat jumtam, kas acīmredzot arī bija piesaistījis zagļu uzmanību.
Foto: Aculiecinieka foto

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!