Foto: Publicitātes foto
Toyota Prius Vācijas lielākā autokluba Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC) jaunajā, vēl stingrākajā ekotestā starp 55 transportlīdzekļiem ieņēma pirmo vietu. Toyota Prius kopsummā ieguva 90 punktus, kas līdzinās maksimāli iegūstamajām piecām zvaigznēm: testa laikā sasniegtais degvielas patēriņš 4,58 l/100 km deva 40 punktus un CO2 izmešu daudzums deva maksimālos 50 punktus.

ADAC jaunajā ekotestā CO2 izmešu daudzuma aprēķināšanā tiek ņemts vērā viss ražošanas un patēriņa process (well-to-wheel), tas ir, arī tie izmešu daudzumi, kas rodas, piemēram, automobiļa ražošanā un degvielas transportēšanā.

Testā kā jaunu risinājumu izmanto visā pasaulē saskaņoto vieglo transportlīdzekļu pārbaudes procedūru (WLTP cikls), kas atbilst paredzētajam vispasaules degvielas patēriņa mērīšanas ciklam. Automobiļi tiek mērīti kā pēc Eiropas braukšanas cikla (NEDC), tā pēc ADAC šosejas cikla. Viena no galvenajām izmaiņām ir tā, ka WLTP cikla un ADAC šosejas cikla laikā ir ieslēgts gaisa kondicionētājs.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!