Foto: McLaren

"McLaren" un "Aston Martin" komandas pirmdien plašākai sabiedrībai atrādīja savas šī gada Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta formulas.

Šogad "McLaren" komanda svin savu 60. gadskārtu, tāpēc jaunā bolīda nosaukums dots par godu tieši tam - MCL60. To pilots britu pilots Lando Noriss un austrālietis Oskars Pjastri, kuram šī būs debijas sezona prestižajā sacensību seriālā. Viņš stājies pieredzējušā tautieša Daniela Rikjardo vietā.

Krāsu salikums ir līdzīgs tam, ar kādu "McLaren" noslēdza jau iepriekšējo sezonu, tomēr kopumā šoreiz vairāk nekā ierasts dominē melnā krāsa.

Pagājušajā gada "McLaren" piedzīvoja zināmu vilšanos - Konstruktoru kausā no ceturtās vietas 2021. gadā atkāpās uz piekto, taču sezonas laikā saskārās ar daudz grūtībām. Pirmdien prezentācijas pasākumā kļuva zināms, ka lielākus uzlabojumus MCL60 bolīds saņems uz ceturto posmu Azerbaidžānā. "McLaren" formulas arī šogad būs aprīkotas ar "Mercedes" ražotajiem dzinējiem.

Pirmdien savu jauno spēkratu prezentēja arī "Aston Martin" ar nosaukumu AMR23. Līdzīgi kā iepriekš, arī šogad dominē britu autosportam raksturīgā zaļā krāsa. Šo bolīdu šosezon pilotēs ilggadējais komandas pilots Lenss Strols no Kanādas un savulaik par divkārtēju pasaules čempionu kļuvušais spānis Fernando Alonso, kurš pēc iepriekšējās sezonas atstāja "Alpine" un "Aston Martin" aizstājis karjeru noslēgušo vācieti Sebastjanu Fetelu.

Pēc ievērojamām izmaiņām tehniskajos noteikumos arī "Aston Martin" iepriekšējā sezona nebija viegla. Tā Konstruktoru kausā izcīnīja septīto vietu, kaut gan tikpat punktu bija arī sestajā vietā esošajai "Alfa Romeo". 2021. gadā tika iegūts par 22 punktiem vairāk - 55 pret 77.

Jaunā F-1 sezona sāksies 5. martā Bahreinā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!