Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Leģendārā Pirmās formulas (F-1) pilota Mihaela Šūmahera ģimene plāno sūdzēt tiesā vācu žurnālu, kas publicējis mākslīgā intelekta ģenerētu interviju ar leģendāro autosportistu.

Septiņkārtējais F-1 čempions Šūmahers slēpošanas negadījumā 2013. gada decembrī guva nopietnas galvas traumas un kopš tā laika publiski vairs nav bijis sastopams. Ģimene viņa stāvokli turējusi lielā noslēpumā.

Tomēr žurnāls "Die Aktuelle" savā jaunākajā izdevumā uz vāka publicēja fotogrāfiju ar smaidošu 54 gadus veco leģendu ar virsrakstu "Mihaels Šūmahers, pirmā intervija". Savukārt zem tā rakstīts "Tas izklausās maldinoši patiesi", kamēr rakstā redzamās atbildes sniedzis nevis Šūmahers, bet gan mākslīgais intelekts.

Saistībā ar šo publikāciju sportista ģimene ziņu aģentūrai "Reuters" jau apliecinājusi nodomu vērsties tiesā.

Kaut arī par Šūmahera stāvokli informācijas bijis ārkārtīgi maz, 2021. gadā iznākušajā straumēšanas vietnes "Netflix" dokumentālajā filmē sportista sieva Korina norādīja, ka viņi dzīvo kopā un nodarbojas ar terapiju "Darām visu, lai Mihaelam kļūtu labāk un viņš justos komfortabli. Tomēr privāts paliek privāts, un man ir ļoti svarīgi, lai viņš savu dzīvi privāti var izbaudīt tik ļoti, cik vien iespējams. Mihaels vienmēr mūs pasargāja, tagad to pašu darām ar viņu."

Šūmahers karjeras laikā septiņas reizes triumfēja F-1 čempionātā, kas kopā nu jau ar britu Lūisu Hamiltonu ir visu laiku labākais sasniegums. Divus čempiona titulus viņš izcīnīja, braucot "Benetton" vienībā, bet piecus ieguva, pārstāvēdams "Ferrari". Pirmo reizi Šūmahers no F-1 aizgāja 2006. gadā, bet 2010. gadā atgriezās, lai trīs sezonas aizvadītu "Mercedes" komandā, kur vērā ņemamus panākumus gan neguva. Savas karjeras laikā Šūmahers sacīkstēs triumfēja 91 reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!