Foto: Publicitātes foto

Bijušais pasaules rallija čempions, norvēģis Peters Solbergs šogad piedalīsies Eiropas rallijkrosa čempionātā, aizvadot šajā seriālā pilnu sezonu

"Zināju, ka rallijkross varētu kļūt par manu nākamu autosporta disciplīnu," saka Solebrgs. "Šosezon čempionāts solās būt ļoti interesants, un es gribu, lai mana komanda tajā ir klāt."

2003.gada pasaules rallija čempions sacensībās startēs ar "Citroen DS3 Supercar" ar 600 zirgspēku jaudu. Viņam šī būs atgriešanās rallijkrosā, kurā Solbergs brauca līdz 1995, gadam, kad pārgāja uz pasaules rallija čempionātu (WRC).

WRC Solbergs aizvadīja 12 gadus, pārstāvot "Subaru", "Citroen", "Ford" un savu privāto komandu. Pagājušosezon atraktīvais norvēģu pilots brauca "Ford" vienībā, bet pēc sezonas beigām sadarbība ar viņu netika turpināta.

2013.gada FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta kalendārā iekļauti deviņi posmi - Lielbritānijā, Portugālē, Ungārijā, Somijā, Zviedrijā, Francijā, Austrijā un Vācijā. Sezonas nobeiguma sacensības Francijā un Vācijā tiešraidē translēs "Viasat" kanālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!