Foto: DELFI
No otrdienas, 23. maija, ieviestie satiksmes ierobežojumi pie dzelzceļa pārvada Lāčplēša ielā, kurā tagad transportlīdzekļu kustība notiek pa vienu joslu katrā virzienā, ir praktiski paralizējuši satiksmes plūsmu ne tikai pīķa stundās – darbadienas sākumā un beigās –, bet arī visā pārējā laikā, liecina "Delfi" novērojumi.

Milzīgi sastrēgumi joprojām ir arī pienākošajās ielās – Kalupes, Jēkabpils, Katoļu, Krāslavas un Ludzas ielā. "Rail Baltica" būvniecības projekta ietvaros šādi satiksmes ierobežojumi šajā vietā būšot līdz pat jūnija beigām, pēc kā tiks atjaunota satiksme pa Lāčplēša ielas visām četrām joslām.

Būvnieks sola, ja darbi Lāčplēša ielā tiks pabeigti ātrāk un to varēs atvērt autotransporta satiksmei, tad no šīs nedēļas ieviestie satiksmes ierobežojumi tiks atcelti vēl pirms jūnija beigām. Būvdarbiem šis laiks izvēlēts, jo tiek uzskatīts, ka līdz ar skolēnu brīvlaika sākumu satiksmes intensitāte ir mazāka.

Rīgas iedzīvotāji gan ir nemierā ar šādiem ierobežojumiem, jo satiksme Lāčplēša ielā un tās tuvējā apkārtnē ir praktiski stāvoša. Citi pat apgalvo, ka novieto savu automobili stāvēšanai un tālāk dodas kājām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!