"Labs, kas labi beidzies situācijā, kurā visi varēja būt nelaimīgi un vainīgo noskaidrošana būtu formalitāte," portālam "Delfi" raksta aculiecinieks Andris, pievienojot videoreģistratora ierakstu, bez kura citkārt avārijas gadījumā tiktu padarīts par grēkāzi.

Trešdienas rītā, 20. oktobrī, pulksten 9, braucot pa Krišjāņa Valdemāra ielu virzienā uz Elizabetes ielu, gājējs Valdemāra un Elizabetes ielas krustojumā pie luksofora aizliedzošā signāla šķērsoja Valdemāra ielas brauktuvi. Tuvojoties gājēju pārejai, Andris samazināja braukšanas ātrumu (reģistratorā fiksētajā spidometrā tas gan nav redzams, jo momentānais ātrums uzrādās ar novēlošanos), kad piefiksēju vairākus gājējus, šķērsojot brauktuvi no pretējās ielas puses starp stāvošām automašīnām. Tobrīd autovadītājam bija kustību atļaujošais zaļais signāls.

"Laimīgas sagadīšanās dēļ cietušo nav, bet situācija liek domāt, ka arī šajā drūmajā laikā der atgādināt gan gājiejiem, gan autobraucējiem par ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu. Lūgums gājējiem pacelt galvas un paskatīties, kāds signāls deg luksaforā, nevis, sekojot bara instinktam, mesties zem automašīnu riteņiem. Starp gājējiem bija arī grūtniece," uzsver autovadītājs Andris.

"Tikai pāris no gājējiem jau pēc manas apstāšanās vērsa skatienus uz luksafora signālu, bet cits raidīja nosodošu skatienu manā virzienā. Būsim uzmanīgi un cienīsim viens otru!" norāda autovadītājs.

"Satiksmes drošības uzlabošanai nav peļams arī ātruma ierobežojums līdz 30 km/h šaurajā un noslogotajā Valdemāra ielas posmā starp Elizabetes un Bruņinieku ielu. Atsevišķās vietās tāds ierobežojums ieviests pie krietni mazākas satiksmes noslodzes un platākas, labāk pārskatāmas brauktuves ar plašākām manevra iespējām," uzskata aculiecinieks Andris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!