Pirmdien, 7. augustā, Latviju piemeklēja pamatīgs pērkona negaiss, kā dēļ meteorologi bija izsludinājuši oranžo brīdinājumu. Papildu visām citām negaisa radītajām likstām uz dzelzceļa sliedēm nokritušie koki lika apstāties arī vilcienam no Zilupes uz Rīgu.

Dienas pirmajā pusē iedzīvotājus pārsteidza pamatīgā krusa Zemgalē, bet vēlāk lietusgāzes un spēcīgais vējš plosījās arī pārējos valsts reģionos. Ja automobiļi ar krusas izdauzītajiem logu stikliem un autoceļi ar kritušajiem kokiem soctīklos vairs nebija nekāds brīnums, tad apturētais vilciens ir jauns pavērsiens šodienas dabas stihijā.

Vilciens no Zilupes uz Rīgu izbrauca pulksten 15.07, plānojot galvaspilsētā ierasties 19.30. Tomēr posmā pie Atašienes nokritušo koku dēļ bija spiests apstāties, informē "Pasažieru vilciens". Sākotnēji plānotais kavējums bija aptuveni pusotra stunda, bet pirms pulksten 22.00 "Pasažieru vilciens" paziņoja, ka kavējums būs kopumā četras stundas, kas nozīmē, ka vilciens Rīgā ieradīsies neilgi pirms pusnakts.

Arī citos maršrutos pasažieru vilcieni tādu vai citādu iemeslu dēļ kavējas 15 līdz 60 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!