Divi BMW vislielākie apvidus automobiļi "X7" – viens balts un otrs melns – tandēmā pa Jūrmalas šoseju traucas ar vairāk nekā 200 km/h ātrumu. Šādi video autors mēģināja pārliecināties, vai "M50d" modifikācija būs ātrāka par V8 benzīna versiju. Paši "varoņi" pēc plašās sabiedrības rezonanses video no soctīkliem ir izdzēsuši, bet kāds aculiecinieks to ir saglabājis un atsūtījis portālam "Delfi".

Kā norāda aculiecinieks, video oriģināli soctīklos tika publicēts oktobra pēdējā nedēļas nogalē. Tajā redzams, ka "BMW X7 M50d" apvidnieka īpašnieks nolēmis savu auto salīdzināt ar šī paša modeļa visjaudīgāko versiju, kas aprīkota ar V8 biturbo benzīna dzinēju. Lai pārliecinātos, kas ātrāks – benzīns vai dīzelis – ar draugiem nolēma to pārbaudīt uz Jūrmalas šosejas, koplietošanas satiksmē traucoties, cik nu ātri vien iespējams.

Abi "BMW X7" pa Jūrmalas šoseju traucās ar aptuveni 200 km/h, dažbrīd ātrums sasniedza pat 220 km/h. Turklāt abiem pārgalvjiem no koplietošanas satiksmes "sacīkstē" pievienojās vēl divi autobraucēji – kāds veca "Audi" universāļa vadītājs un "BMW X6 M".

Melnajam "BMW X7" ir 530 zirgspēku 4,4 litru V8 biturbo benzīna dzinējs, kas ļauj no vietas līdz 100 km/h masīvajam apvidniekam paātrināties 4,7 sekundēs un maksimāli sasniegt 250 km/h. Savukārt baltais "BMW X7" ir "M50d" versijā ar 400 ZS trīslitru dīzeļmotoru, kas ļauj no vietas līdz 100 km/h paātrināties 5,4 sekundēs un arī maksimāli sasniegt 250 km/h.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!