Kad jau šķita, ka milzīgo popularitāti ieguvušie elektrisko skrejriteņu braucēji pārējos satiksmes dalībniekus vairs nespēj pārsteigt, aculiecinieks Nikita video iemūžinājis skatu, kas pārspēj visu līdz šim redzēto – kāds tēvs Krišjāņa Barona ielā, Rīgā, stāvot uz elektriskā balansa dēļa, stumj bērnu ratiņus ar diviem bērniem.

Video iemūžināts aizvadītās nedēļas nogalē, ap pulksten 18 vakarā, kad jau ir samērā tumšs un ir apgrūtināta redzamība tālākā distancē. Pa velosipēdiem atvēlēto braucamās daļas joslu ar aptuveni 25 km/h ātrumu (aculieciniekam spriežot pēc automobiļa spidometra) vīrietis stūma bērna ratiņus, pašam stāvot uz viena riteņa elektriskā balansa dēļa.

Savukārt apbraucot šķērsli velosipēdiem atvēlētajā joslā, vīrietis nemaz nepaskatījās atpakaļ, vai netuvojas kāds spēkrats un vai viņam tiek dots ceļš.

Pēc šīs publikācijas ar portālu "Delfi" sazinājās Rīgas pašvaldības policijas pārstāvji, lūdzot sabiedrību atpazīt video redzamo vīrieti, kurš "traucās ar elektrodēli pa Barona ielas braucamo daļu, apdraudot divus mazus bērnus".

Personas atpazinējus lūdz atsaukties, zvanot policijai pa tālruni 67037811 vai 110. Policija ziņotājam anonimitāti garantē.

Atgādinām, ka elektriskie skrejriteņi un balansa dēļi, kas nepārsniedz 25 km/h ātrumu, saskaņā ar noteikumiem ir "sporta inventārs".

Savukārt piktogrammai ar velosipēdu un divām bultiņām virs tā uz K. Barona ielas braucamās daļas ir rekomendējošs raksturs, tā neapzīmē atsevišķu velojoslu. Tā atgādina autovadītājiem, ka šeit mēdz braukt velosipēdisti, savukārt velosipēdistiem atgādina braukt pa ceļa malu. Šāda ceļa horizontālā apzīmējuma gadījumā autovadītājs ar savu spēkratu drīkst iebraukt šajā joslā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!