Foto: Sadursme.lv

Piektdien, 15. septembrī, ap pulksten 14.50 Salaspilī notikusi spraiga pakaļdzīšanās – kādam "Honda" vadītājam, kurš nereaģēja uz Salaspils novada pašvaldības policijas ekipāžas aicinājumu apstāties, pakaļ dzinās gan pašvaldības policijas busiņš, gan arī Valsts policijas busiņš. "Honda" vadītāju beigās noķēra un izrāva no automobiļa.

Kā norāda video autors, "Honda FR-V" vadītājs netālu no degvielas uzpildes stacijas "Circle K" nereaģēja uz pašvaldības policijas ekipāžas aicinājumu apstāties, tādēļ uzsāka bēgšanu pa Tilderu ielu. Drīz pašvaldības policijai talkā nāca Valsts policijas busiņš. "Honda" vadītājs savu auto apgrieza pie kapiem un atkal brauca pa Tilderu ielu virzienā uz Nometņu ielu.

Kā redzams aculiecinieku video, pašvaldības un valsts policijas ekipāžām kopīgi izdevās "Honda" automobili apturēt un nobloķēt, tomēr vadītājs nevēlējās izkāpt vai atvērt policistiem durvis. Tādēļ policisti ar steku izdauzīja automašīnas logu, atvēra durvis, izrāva "Honda" vadītāju no spēkrata salona, noguldīja viņu uz ceļa un aizturēja.

Policija sākotnēji vēlējās apturēt "Honda" automobili, jo datubāzē pamanīja, ka tam nav derīgas tehniskās apskates un OCTA polises. Pārbaudot šīs "Honda" numurzīmi CSDD e-pakalpojumu datubāzē, redzams, ka tā pēdējo reizi tehniskajā apskatē bijusi vien 2020. gadā. Jau kopš 2021. gada beigām ar to piedalīties koplietošanas satiksmē nedrīkst.

Bēgšanas laikā "Honda" vadītājs pārkāpa virkni ceļu satiksmes noteikumu. Valsts policija ir uzsākusi vairākus administratīvā pārkāpuma procesus par dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!