Aizvadītajā trešdienā, 26. oktobrī, Cēsu novada Skujenes pagastā uz autoceļa ārkārtas situācijā slikto laikapstākļu dēļ nosēdusies privātā mazmotora lidmašīna, kura bija ceļā no Viļņas uz Pleskavu. Pēc veiksmīgās nosēšanās lidmašīna tika novietota vietējās baznīcas autostāvvietā.

Ar attiecīgām fotogrāfijām un videoierakstiem padalījies aculiecinieks Māris Kalniņš. Kā viņš notikuma vietā noskaidrojis, lietuviešu pilotam ar 15 gadu stāžu šī bijusi pirmā ārkārtas nosēšanās mūžā. Pilots pusceļā sapratis, ka slikto laikapstākļu dēļ prātīgāk būtu nolaisties, nevis turpināt ceļu.

Kā norāda aculiecinieks Māris Kalniņš, pirms nolaišanās lidmašīna riņķojusi virs Skujenes pagasta, radot iespaidu, it kā tiktu fotografēta teritorija. Kad lidmašīna "pazuda aiz kokiem", Kalniņš devies raudzīties, vai viss kārtībā. Pilota pirmais jautājums bijis, kur varot droši novietot lidmašīnu nost no ceļa, vietēji ātri vien ieteikuši vietējās baznīcas stāvlakumu. Drīz vien palīgos piesteigusi arī policija.

Lai arī vietējie pilotam piedāvājuši naktsmājas, Lietuvas pilots uz dzimteni devies atpakaļ ar automašīnu. Dažas dienas lidmašīna nostāvēja baznīcas stāvlaukumā, bet pēc tam pilots atgriezās un no policijas bloķētā autoceļa ar lidmašīnu atkal pacēlās un aizlidoja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!