Foto: Publicitātes foto

Pirms četriem gadiem “Audi” ar pirmās paaudzes “Q2” debitēja pilsētas mazo apvidnieku kategorijā un tagad šim modelim ir sagatavojis atjaunināto versiju.

Pēc uzlabojumiem “Audi Q2” ir kļuvis par dažiem milimetriem garāks un tagad ir 4,21 metru garš, bet platums (1,79 metri) un augstums (1,54 metri) ir saglabājies nemainīgs. Gaisa pretestības koeficients 0,31 (ar sportisko balstiekārtu) ir viens no labākajiem šajā segmentā.

Tagad arī automobiļa aizmugures līnijās dizaineri ir izmantojuši daudzstūra motīvu, kas jau iepriekš bija raksturīgs priekšas un sānu līnijām. Buferī ir iebūvēts difuzors ar lieliem piecstūriem. Arī automobiļa priekšpusē ir veiktas izmaiņas – virsmas zem priekšējiem lukturiem padarītas efektīgākas, savukārt astoņstūra “Singleframe” radiatora restē ir daudzstūru motīva interpretācija. “S line” un papildaprīkojuma līnijas starp radiatora resti un motora pārsegu veido šauras spraugas, izceļot ikonisko “Audi sport quattro”.

“Audi Q2” tagad jau standarta aprīkojumā ir ar priekšējiem LED lukturiem, savukārt “Matrix LED” priekšējie lukturi pieejami papildaprīkojumā. Vienā modulī izvietotas septiņas atsevišķas LED gaismas diodes, kas rada viedi kontrolētu tālo gaismu. Tā ceļu izgaismo pēc iespējas spožāk, neapžilbinot citus ceļu satiksmes dalībniekus.

“Audi Q2” salons paredzēts pieciem pasažieriem. Interjers atspoguļo eksterjera piesātināto dizaina valodu. Jaunu izskatu ieguvušas arī ventilācijas lūkas un pārnesumkārbas svira un “S tronic” pārnesumkārbas manipulators, kas pieejams papildaprīkojumā. “Q2” klienti standarta komplektācijas interjera vietā var pasūtināt “S line” interjeru. Abas interjera versijas ir brīvi kombinējamas ar trim eksterjera variantiem.

Apvidnieka bagāžas nodalījuma ietilpība joprojām ir 405 litri, to iespējams paplašināt līdz 1050 litriem, nolokot aizmugurējo sēdekļu atzveltnes. Vienlaikus ir arī iespēja izvēlēties elektronisku bagāžas nodalījuma atvēršanas un aizvēršanas sistēmu, kā arī pievienot sakabes āķi.

Arī funkcionalitāte un ekrānu klāsts ir paplašināts vairākos līmeņos – no analoga instrumentu paneļa un “MMI radio plus” līdz “Audi virtual cockpit” ar 12,3 collu lielu ekrānu un “MMI navigation plus” ar 8,3 collu ekrānu. Tas darbojas ar grozāmu spiedpogu apakšējā viduskonsolē (MMI touch) vai ar balss kontroles sistēmu. Mazo SUV segmentā unikāla ir apskaņošanas sistēma “Bang & Olufsen”, kas sastāv no 14 skaļruņiem.

“Audi Q2” Vācijas tirgū nonāks ar gana spēcīgu benzīna dzinēju – 1,5 TFSI attīsta 150 ZS jaudu un 250 Nm griezes momentu. Līdz gada beigām TDI un TFSI dzinēju klāsts tiks papildināts. “Q2” ar 1,5 TFSI dzinēju standarta komplektācijā pieejams ar manuālu sešu ātrumu pārnesumkārbu, iespējams izvēlēties arī septiņu ātrumu “S tronic” pārnesumkārbu. Atsevišķām dzinēju versijām pieejama “quattro” pilnpiedziņa.

“Audi Q2” iepriekšpārdošana Eiropas tirgū sāksies 2020. gada rudenī. Vācijā cena būs, sākot no aptuveni 25 000 eiro. Nonākšanu tirgū papildinās īpašs “Edition One” modelis ar ekskluzīvu aprīkojumu, auto būs ābolu zaļā vai pelēkā krāsā. Atsevišķas eksterjera detaļas, piemēram, spoguļu ietvari un “Audi” riņķi būs melnā krāsā. Izskatu akcentēs “Matrix LED” priekšējie lukturi, 19 collu riteņi no “Audi sport” un sportiskā balstiekārta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!