Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Audi" pašlaik notiekošajā Losandželosas autoizstādē prezentējusi konceptuālu automobili "Prologue", kā veidolu izstrādājis markas jaunais galvenais dizaineris Marks Lihte. Prototips demonstrē "Audi" markas turpmākā dizaina attīstības virzienu.

"Audi Prologue" ir 5,1 metru garš, bet tā riteņu garenbāze ir 2,94 metri. Tādējādi prototips ir par 35 mm īsāks nekā "Audi A8" limuzīns, kā arī riteņu garenbāze ir par 52 mm īsāka nekā sērijveida sedanam.

Prototips aprīkots ar pneimatisko balstiekārtu un 22 collu riteņu diskiem – tikpat iespaidīgas ir keramiskās bremes, kuru disku diametrs ir 20 collas. Savukārt šī pilnpiedziņas automobiļa aizmugurējie riteņi ir pagriežami par pieciem grādiem.

"Audi Prologue" aprīkots ar četrlitru V8 benzīna turbomotoru, kas attīsta 605 zirgspēku jaudu un 700 ņūtonmetru griezes momentu. Dzinējs sajūgts ar astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu un ļauj nepilnas divas tonnas smagajai luksusa kupejai no vietas līdz 100 km/h paātrināties 3,7 sekundēs. Turklāt šim spēkratam ir "overboost" funkcija, kura uz 15 sekundēm ļauj maksimālo griezes momentu palielināt par 50 Nm.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!