Kompānija "Audi" publicējusi video, kuā daļēji parāda jauno konceptuālo automobili, kas plašākai sabiedrībai oficiāli tiks atklāts pēc pāris nedēļām notiekošajā Losandželosas autoizstādē. Prototips demonstrēs markas turpmāko dizaina attīstības virzienu.

Lai arī autoražotājs pagaidām neatklāj šī konceptuālā automobiļa nosaukumu, pēc provizoriskas informācijas, tas ir "Audi A9". Turklāt šis būs pirmais automobilis, kas izgatavots "Audi" jaunā galvenā dizainera Marka Lihtes vadībā.

Spriežot pēc video, "Audi A9" koncepts būs ar četrdurvju kupejas siluetu, trapecveida radiatora dekoratīvo režģi, šauriem priekšējiem lukturiem un agresīva veidola priekšējo buferi.

"Mans tēvs bija sacīkšu braucējs, bet vectēvs – mākslinieks. Esmu mantojis abas šīs intereses," norāda Lihte. Pēc dizainera vārdiem, viņu visvairāk iedvesmojuši tādi spēkrati kā sacīkšu "Audi 90 Quattro", "Audi A8" sedans un pirmās paaudzes "TT" kupeja.

"Audi A9" prototips būšot vairāk nekā piecus metrus garš. Tā pamatā ir platforma, kas pēc tam tiks izmantota nākamās paaudzes "A8" limuzīna pamatā. Tāpat iespējams "A9" sērijveida modelis "Porsche Panamera" potenciālo klientu lokam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!