Foto: Publicitātes foto

Vācu autoražotājs BMW oficiāli paziņojis, ka sportiskā "M3 Touring" universāļa projektam ir dota zaļā gaisma. Jau tuvākajā laikā BMW uzsāks sportiskā universāļa izmēģinājuma braucienus leģendārajā Nirburgringas sacīkšu trasē. Tomēr tirdzniecībā tik drīz automobilis nenonāks, jo projekts ir vēl tikai sākuma stadijā.

Līdz ar šo paziņojumu BMW publicējis arī fotoattēlu, kurā daļēji redzama gaidāmā sportiskā universāļa aizmugurējā daļa. Tāpat autoražotājs atklājis, ka "M3 Touring" tiks aprīkots ar "M TwinPower Turbo" sešcilindru motoru. Visticamāk, runa ir par trīslitru dzinēju no "M3" un "M4".

Atgādinām, ka sportisks universālis uz BMW 3. sērijas bāzes pagaidām ir tikai autoražotājam pietuvinātā mazsērijas ražotāja "Alpina" piedāvājumā – 2019. gada rudenī debitēja "B3 Touring", kas tapis uz "BMW M340i Touring" bāzes un ir aprīkots ar sešcilindru benzīna motoru, kas attīsta 462 ZS un 700 Nm. Šāds universālis no vietas līdz 100 km/h paātrinās 3,9 sekundēs un maksimāli sasniedz 250 km/h.

Līdz šim "BMW M3" sērijveida ražošanā nav bijis universāļa "Touring" versijā. Tomēr iestrādnes šajā jomā BMW bija, piemēram, 2000. gada "M3 Touring Concept" (E46) ar 343 ZS sešcilindru atmosfērisko dzinēju.

Sērijveida ražošanā no "BMW M" universāļiem bijis tikai uz 5. modeļa bāzes 80. gadu beigās – uz E34 paaudzes 5. modeļa tapušais "BMW M5 Touring" tika izgatavots tikai 891 vienībā. Līdz šim īpaši sportisko universāļu segmentā dominējuši "Audi" ar "RS" sēriju un "Mercedes-Benz" ar "AMG" modifikācijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!