Foto: Publicitātes foto

Vācu koncernam "Volkswagen" piederošā franču superauto marka "Bugatti" prezentējusi ekskluzīvu modeli "Centodieci". Pavisam tiks izgatavoti tikai desmit "Centodieci" eksemplāri, no kuriem katrs maksās astoņus miljonus eiro.

Salīdzinājumā ar "Bugatti" jaunāko superauto "Chiron" ekskluzīvais "Centodieci" ir par 20 kilogramiem vieglāks un par 100 zirgspēkiem jaudīgāks – tā astoņlitru W16 motors attīsta 1600 zirgspēku.

No vietas līdz 100 km/h "Bugatti Centodieci" paātrinās 2,4 sekundēs, bet līdz 200 km/h – 6,1 sekundē; savukārt paātrinājums no vietas līdz 300 km/h aizņem vien 13,1 sekundi. Automobiļa maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 380 km/h atzīmes.

Prezentācijā "Bugatti Centodieci" tika salīdzināts ar 90. gadu sākuma "Bugatti EB110 SS" modeli. Ar šo gandrīz 30 gadus veco modeli jaunajam ir līdzīgs ne tikai nosaukums ("centodieci" tulkojumā no itāliešu valodas ir "110"), bet arī dizaina elementi, piemēram, radiatora dekoratīvā režģa, sānu gaisa tvērēju un aizmugurējo lukturu noformējumā.

Lai arī visi desmit "Centodieci" eksemplāri jau esot pārdoti, īpašnieki tos saņems ne uzreiz – to montāža ilgs 24 mēnešus un noslēgsies markas dibinātāja Etores Bugati 130. gadu jubilejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!