Foto: Publicitātes foto

Britu spēkrata "Jaguar F-Type" īpaši sportiskā modifikācija "SVR" no vietas līdz 100 km/h spēs paātrināties 3,7 sekundēs, kas ir par 0,4 sekundēm ātrāk nekā šobrīd jaudīgākā "R" versija, liecina jaunās modifikācijas tirdzniecības brošūrā minētie dati, kas nonākuši izdevuma "Autovisie" rīcībā.

"Jaguar F-Type SVR" būs ar pilnpiedziņas sistēmu un būs pieejams kā kupejas, tā arī rodstera modifikācijā. Automobilis būs aprīkots ar jau pazīstamo pieclitru V8 kompresormotoru, kas attīsta 575 zirgspēku jaudu un 700 ņūtonmetru griezes momentu ("R" versijā tas attīsta 550 ZS un 680 Nm). Dzinējs sajūgts ar astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Īpaši sportiskais "SVR" maksimāli spēs sasniegt 322 km/h, kas ir par 22 km/h vairāk nekā "R" versijai. Lai arī rodsters, tāpat kā kupeja, spēs pirmos 100 km/h sasniegt 3,7 sekundēs, tomēr maksimālais braukšanas ātrums tam sasniegs vien 312 km/h.

"SVR" modifikācijai jau standartā būs keramiskās bremzes, kas ir par 21 kilogramu vieglākas nekā standarta bremžu mehānismi. Tāpat spēkratam būs titāna sakausējuma izplūdes sistēma, kas ir par 12 kg vieglāka nekā standarta izplūdes sistēma, un īpaši alumīnija sakausējuma riteņu diski, kas ir par 10 kg vieglāki nekā tradicionālie.

Vizuāli "Jaguar F-Type SVR" atšķirsies ar citādu priekšējo bufera uzliku, aizmugurējo difuzoru un antispārnu, kas piespiedējspēku palielina par 80%. Tāpat šīs versijas spēkratam būs lielāki gaisa tvērēji bremžu un dzinēja efektīvākai dzesēšanai.

Tirdzniecībā Eiropā "Jaguar F-Type SVR" nonāks 2016. gada vidū. Gaidāms, ka "SVR" cena būs no 130 tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!