Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Porsche" publicējusi pirmo oficiālo informāciju un attēlus ar jauno "Porsche Cayman" kupeju, kas tiks prezentēta šonedēļ notiekošajā Losandželosas autoizstādē.

Jaunais "Porsche Cayman" ir par 30 kilogramiem vieglāks nekā priekštecis, tomēr tajā pašā laikā tam ir par 40% izturīgāka virsbūve.

Jaunais modelis iegūs jaudīgākus dzinējus nekā "Boxster" rodsters, uz kā bāzes tas tapis. Jaunais "Porsche Boxster" tiek piedāvāts ar 2,7- un 3,4-litru sešcilindru benzīna dzinēju, kas attīsta attiecīgi 265 un 315 zirgspēkus, bet "Cayman" kupejas gadījumā tie būs par 10 ZS jaudīgāki un tajā pašā laikā par 15% ekonomiskāki nekā priekštecim.

"Porsche Cayman", tāpat kā līdz šim, būs pieejams vai nu ar sešpakāpju mehānisko, vai sekvenciālo pārnesumkārbu "PDK".

Jaudīgākajā no versijām "Porsche Cayman" kupeja ar "Sport Chrono" pakotni un "PDK" pārnesumkārbu līdz 100 km/h paātrināsies 4,7 sekundēs. Bāzes versijā ar mazāk jaudīgo motoru un mehānisko pārnesumkārbu – par sekundi lēnāk (5,7 s).

Interjers ir līdzīgs "Boxter" modelim. Autoražotājs norāda, ka bagāžas nodalījuma tilpums palielināts par 15 litriem un kopumā sasniedz 425 litrus.

"Porsche Cayman" tirdzniecībā nonāks nākamgad un maksās no nepilniem 70 tūkstoš eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!