Foto: Publicitātes foto

Vācu autoražotājs "Porsche" pašlaik notiekošajā Losandželosas autoizstādē prezentējis jaunās, jau astotās paaudzes "Porsche 911" modeli (992 – rūpnīcas indekss), kas kļuvis jaudīgāks, ātrāks un ar digitālām tehnoloģijām bagātāks.

Jaunais "Porsche 911" ir izstrādāts praktiski no nulles – tas ir platāks un garāks par savu priekšteci. Tomēr dizains joprojām ir tikai evolucionējis – visvieglāk jauno modeli būs atpazīt pēc aizmugurējiem lukturiem, kuri savienoti vienā joslā, līdzīgi kā citiem jaunākajiem "Porsche" modeļiem.

Trīslitru sešcilindru opozītmotors ar turbopūti salīdzinājumā ar iepriekšējās paaudzes "Porsche 911" ir ticis uzlabots un tagad "Carrera S" un "4S" versijā attīsta par 30 zirgspēkiem vairāk – pavisam 450 ZS.

Ja standartā joprojām būs pieejama septiņpakāpju manuālā pārnesumkārba, tad līdzšinējo septiņpakāpju sekvenciālo PDK ir nomainījusi "ZF" astoņpakāpju divsajūgu pārnesumkārba.

Versijā ar aizmugurējo riteņu piedziņu "Porsche 911" no vietas līdz 100 km/h paātrināsies 3,7 sekundēs, bet pilnpiedziņas "Carrera 4S" par 0,1 sekundi ātrāk – 3,6 sekundēs. Ar papildu aprīkojumā pieejamo "Sport Chrono" pakotni paātrinājuma laiks līdz 100 km/h tiks samazināts vēl par 0,2 sekundēm. "Porsche 911 Carrera S" maksimāli sasniedz 308 km/h, bet pilnpiedziņas "4S" – 306 km/h. Ražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš – deviņi litri benzīna uz 100 km.

No jauna izstrādāts ir arī interjers, kura centrā tagad ir 10,9 collu skārienjutīgais ekrāns. Savukārt mērinstrumentu panelī centrā ir tahometrs, bet katrā no tā pusēm – ekrāns. Pirmo reizi "Porsche 911" modelim pieejama arī nakts redzamības sistēma.

Pasūtināt jauno "Porsche 911" var jau tagad un tā cena ir no 100 400 eiro par "Carrera S" un no 107 tūkstošiem (abos gadījumos neieskaitot PVN) par "Carrera 4S".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!