Foto: Publicitātes foto

Ķīnas jaunuzņēmums "Songsan Motors" sadarbībā ar vietējo koncernu BYD uzsācis "SS Dolphin" modeļa ražošanu, kas būtībā ir 1958. gada "Chevrolet Corvette" (C1) pakaļdarinājums. Interesanti, ka amerikāņu koncerns "General Motors" (GM) pret to neiebilst, norādot, ka šim automobilim nav nekādu GM piederošu logotipu vai preču zīmju, līdz ar to viss esot kārtībā.

"SS Dolphin" pirmo reizi plašākai publikai tika parādīts 2020. gada rudenī Pekinas autoizstādē, un piesaistīja lielu ārvalstu mediju uzmanību. Automobilis ir izgatavots uz paša "Songsan" izstrādātas platformas un ir aprīkots ar hibrīda spēka agregātu. Lai arī "SS Dolphin" vizuāli nepārprotami atgādina pirmās paaudzes "Corvette", amerikāņi secinājuši, ka šie abi modeļi "nav identiski", līdz ar to domstarpības starp abiem autoražotājiem neradās.

Ķīniešu "SS Dolphin" no klasiskās korvetes atšķiras virsbūves proporcijas, piemēram, tam ir īpaši gara priekšējā pārkare, kas saistīts ar mūsdienu drošības prasībām. Automobilis ir aprīkots ar 1,5 litru turbopūtes benzīna dzinēju un elektromotoru, kas ļauj ķīniešu sportiskajam rodsteram līdz 100 km/h paātrināties 4,5 sekundēs. Savukārt 16 kWh akumulators ļauj ar pilnu uzlādi nobraukt līdz 100 kilometru tikai elektriskajā režīmā.

Ķīnas tirgū "SS Dolphin" cena būs 590 tūkstoši juaņu (75 494 eiro). "Songsan Motors" šo modeli izgatavos nelielās partijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!