Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Land Rover" nākamnedēļ notiekošajā Ženēvas autoizstādē prezentēs septiņus eksperimentālos "Defender" apvidus automobiļus, kas aprīkoti ar elektromotoru. Tuvākā gada laikā visi šie prototipi tiks izmēģināti reālos braukšanas apstākļos.

"Land Rover" norāda, ka šie septiņi elektriskie "Defender" ir sava veida pārvietojamā laboratorija, kas ļaus novērtēt un izmēģināt elektromobiļus reālos un grūtos apvidus apstākļos. Tas ļaušot ražotājam pārbaudīt jaunās tehnoloģijas un apsvērt to ieviešanas iespējas arī sērijveida ražošanā.

Šie konceptuālie "Land Rover Defender" aprīkoti ar 95 zirgspēku jaudīgu elektromotoru, kam ir konstants 330 ņūtonmetru griezes moments. Savukārt 27 kWh litija jonu akumulatori robustajam apvidus automobilim bez atkātotas uzlādes ļauj nobraukt līdz 80 km distanci.

"Land Rover" norāda, ka bezceļa apstākļos, braucot nelielā ātrumā, akumulatora enerģija pietiks aptuveni astoņām stundām. Akumulatori no tradicionālās elektroligzdas uzlādējami četrās līdz 10 stundās atkarībā no pieslēguma kapacitātes.

Elektriskie "Land Rover Defender" spējīgi vilkt līdz pat 12 tonnu smagu piekabi, kā arī braukt ūdenī līdz pat 80 centimetru dziļumam.

Visādi citādi ar elektromotoru aprīkotie "Defender" tehniksi nav mainīti. Vienīgi tiem manuālā pārnesumkārba nomainīta ar bezpakāpju variatoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!