Foto: Publicitātes foto

Japāņu luksusa automobiļu ražotājs "Lexus" prezentējis savu pirmo mikroautobusu. "Lexus LM" izstrādāts speciāli Ķīnas tirgum, bet būs pieejams arī citu Āzijas valstu tirgos.

"Lexus LM" mikroautobuss izstrādāts uz "Toyota Alphard" modeļa bāzes un no tā atšķiras ne tikai ar eksterjera dizainu, bet arī interjera noformējumu. Eksterjerā to varēs atpazīt pēc "Lexus" markai raksturīgā milzīgā radiatora dekoratīvā režģa.

Greznajam mikroautobusam interjers ir divās atsevišķās daļās, kur pasažieri ir norobežoti no autovadītāja. Pasažieriem ir divi atsevišķi sēdekļi ar ventilāciju, apsildi un masāžas funkciju. Abi pasažieru sēdekļi ir atdalīti ar konsoli, kurā ir multimediju sistēmas un klimata kontroles vadības sviras.

Autovadītāju un pasažieru kabīni atdalošajā sienā ir iebūvēts 26 collu ekrāns. Tāpat automobilim ir audio sistēma ar 19 skaļruņiem un ledusskapis, kurā ietilps divas šampanieša pudeles.

"Lexus" sola arī "LM" versiju ar septiņvietīgu interjeru.

Priekšējo vai visu riteņu piedziņas mikroautobuss pieejams ar 300 ZS jaudīgu 3,5 litru V6 dzinēju ("LM 350" versijā) vai arī hibrīda spēka agregātu ("LM 300h"), kas apvieno 2,5 litru atmosfērisko benzīna dzinēju un elektromotoru, summāri attīstot 197 ZS.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!