Foto: Publicitātes foto

"Mercedes-Benz" oficiāli atklājis jaunā A-klases hečbeka sportisko modifikāciju "A45 AMG". Automobilis ieguvis pasaulē visjaudīgāko četrcilindru dzinēju un virkni "SLS AMG" superauto risinājumu.

"Mercedes-Benz A45 AMG" aprīkots ar divlitru turbopūtes benzīna četrcilindru dzinēju, kas attīsta 360 zirgspēku jaudu un 450 ņūtonmetru griezes momentu (pieejams diapazonā no 2750 līdz 5000 apgr./min). Ar rokām saliktais motors sajūgts ar septiņpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu, kuras elektroniskās vadības sistēmā izmantoti pamata algoritmi no "SLS AMG" transmisijas.

No vietas līdz 100 km/h pilnpiedziņas sportiskais hečbeks paātrinās 4,6 sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 250 km/h atzīmes. Ražotājs norāda, ka "A45 AMG" vidējais degvielas patēriņš būs septiņi litri uz 100 km. Turklāt dzinējs atbilst "Euro 6" ekoloģiskajiem standartiem, kas spēkā stāsies tikai 2015. gadā.

"Mercedes-Benz A45 AMG" aprīkots vēl augstas ražības dzesēšanas sistēmu ar elementiem no "SLS AMG" superauto. Tāpat tam ir izplūdes sistēma ar elektriski regulējamu vārstu vēlamajam skanējumam. Analoģiska sistēma izmantota arī "SLK 55 AMG" rodsterā.

Neskaitot pasaulē jaudīgāko četrcilindru dzinēju, "Mercedes-Benz A45 AMG" no standarta modeļa atšķiras ar pazeminātu balstiekārtu, sportiskāka regulējuma stūres sistēmu, trīs režīmu braukšanas elektronisko stabilizācijas sistēmu, kā arī spēcīgākām bremzēm.

Standartā "Mercedes-Benz A45 AMG" tiek aprīkots ar 18 collu riteņiem, bet par papildus samaksu pieejami arī 19 collu riteņi.

Plašākai sabiedrībai automobilis pirmo reizi tiks parādīts martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē, bet tirdzniecībā nonāks vasarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!