Foto: Publicitātes foto

"Toyota Corolla" var lepoties ar milzu mantojumu, visā pasaulē pārdoto automobiļu skaitam pārsniedzot 50 miljonus. Japāņu autoražotājs turpina šī modeļa evolūciju un ir radījis "Corolla" hečbeka, "Touring Sports" universāļa un sedana uzlabojumos, kas 2022. gadā piedāvās modernizētu veidolu un jaunas tehnoloģijas.

"Corolla" 2022. gadā iegūs "Toyota" jaunāko multimediju sistēmu, kas būs standarta aprīkojumā "Active Plus", "GR Sport" un "Luxury" komplektāciju līmenī.

Jaunajai sistēmai ir jaudīgāks datu apstrādes procesors, kas darbojas 2,4 reizes ražīgāk nekā līdz šim izmantotais, nodrošinot daudz ātrāku reakciju uz lietotāja komandām. Multimediju sistēmai ir astoņu collu augstas izšķirtspējas skārienjutīgais ekrāns, kurš sniedz tūlītēju piekļuvi virknei viedo tiešsaistes pakalpojumi, to skaitā mākoņdatu navigācijai ar pastāvīgi atjauninātu satiksmes informāciju.

Visi dati un informācija tiek nodrošināta, izmantojot "Corolla" datu komunikācijas moduli (DCM), tāpēc tiešsaistes pakalpojumiem nav nepieciešams savienojums ar tālruni, un nerodas papildu izmaksas par mobilajiem datiem.

Autovadītājs var izmantot arī jauno borta sistēmā integrēto balss palīgu, kas atpazīst dabīgas runas vaicājumus, lai vadītu multimediju vai automobiļa funkcijas, piemēram, logu atvēršanu un aizvēršanu.

Programmatūras atjauninājumi nemanāmi notiek attālinātā bezvadu režīmā, savukārt viedtālruņa integrāciju nodrošina "Apple CarPlay" (bezvadu režīmā) un "Android Auto" (ar vadu). Klientiem ir iespēja "Luxury Plus" aprīkojumu papildināt ar vēl jaudīgāku pakotni, kas ietver borta sistēmā integrētu navigāciju.

Automobiļa iegādes cenā ir iekļauta četru gadu "Toyota Smart Connect" pakotne, tajā skaitā mākoņdatu navigācija, aktuālā informācija par satiksmi un vietējām stāvvietām, kā arī balss palīgs un attālinātie atjauninājumi.

Modelim būs pieejami jauni virsbūves krāsojuma varianti – platīna baltā perlamutra un sudraboti metāliskā krāsa, kā arī divtoņu kombinācija, kas paredzēta gan hečbekam, gan "Touring Sports" universālim.

Sedans iegūs jauna dizaina 17 collu riteņu diskus ar 10 spieķiem un spožu apdari. Tie būs "Luxury" komplektācijas standarta aprīkojums, kā arī pieejami kā papildu aprīkojums "Active Plus" komplektācijā.

Jaunās "Toyota Corolla" saimes automobiļu pasūtījumu pieņemšana jau ir sākusies, pirmās piegādes klientiem sāksies nākamā gada februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!