Foto: Publicitātes foto

Britu luksusa automobiļu ražotājs "Bentley" modernizējis apvidus automobiļa "Bentayga" hibrīda versiju. Līdz šim atjauninātais "Bentayga" modelis bija pieejams ar 550 zirgspēku jaudīgu V8 turbomtoru un "Speed" versijā ar sešlitru W12 agregātu, kas attīsta 635 ZS.

Hibrīda spēka agregāts "Bentley Bentayga" modelī pēc modernizācijas palicis bez izmaiņām, tas, tāpat kā līdz šim, ietver trīslitru biturbo sešcilindru benzīna dzinēju, 128 ZS (94 kW) elektromotoru un 17,3 kWh akumulatoru komplektu. Hibrīda spēka agregāta kopējā jauda ir 450 ZS.

Autoražotājs gan vēl nav atklājis modernizētā "Bentley Bentayga Hybrid" dinamiskos raksturlielumus, tomēr, domājams, tā paša hibrīda spēka agregāta dēļ tie nebūs mainījušies – pirms modernizācijas šādas modifikācijas apvidnieks no vietas līdz 100 km/h paātrinājās 5,5 sekundēs un maksimāli sasniedza 254 km/h.

Saskaņā ar ASV Vides aizsardzības aģentūras (EPA) datiem "Bentley Bentayga Hybrid" tikai ar elektroenerģiju spējīgs nobraukt līdz 29 kilometru distanci bez atkārtotas uzlādes. Tomēr degvielas vidējais patēriņš un patēriņš šosejas režīmā esot salīdzināms ar V8 versiju.

Modernizācijas ietvaros "Bentley Bentayga" pamatā ieguvusi būtiski uzlabotu eksterjera un interjera dizainu. Automobilim ir principiāli jauna dizaina lukturi virsbūves priekšējā un aizmugurējā daļā. Savukārt interjerā būtiskākais jauninājums ir digitālais mērinstrumentu panelis un jaunas paaudzes multimediju sistēma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!