Foto: Publicitātes foto

Kompānija BMW prezentējusi modernizēto "X7" modeli. Markas vislielākais apvidus automobilis ieguvis būtiskas vizuālas pārmaiņas – turpmāk "X7" modelim būs divstāvīgi priekšējie lukturi. Tāpat automobilis ieguvis "M60i xDrive" modifikāciju un bagātīgāku aprīkojuma sarakstu.

Jau standartā "BMW X7" būs aprīkots ar pneimatisko balstiekārtu ar adaptīvajiem amortizatoriem, četru zonu klimata kontroli, multimediju sistēmu "iDrive 8" ar izliektu ekrānu, kā arī jaunu interjera dekoratīvo elementu – izgaismotu "X7" vai "M" uzraksta joslu.

Divu atsevišķu sekciju jeb divstāvīgie lukturi BMW markai debitēja "XM" konceptuālajā apvidniekā. Tādējādi "X7" ir pirmais sērijveida modelis, kas ieguvis šādu jauno dizaina risinājumu. Attiecīgi BMW turpmāk vairs nebūs raksturīgo dienas gaitas "eņģeļa acu" lukturu, bet gan vienkārši nedaudz izliektas diožu joslas, pēc līdzības ar citu marku modeļiem. Savukārt galvenais lukturis ir sekcijā zem dienas gaitas lukturiem aiz aptumšota stikla.

Modernizētais "BMW X7" joprojām būs pieejams ar trim sēdekļu rindām. Standartā vidējais sēdeklis ir trīsvietīgs, bet par papildu samaksu pieejami divi atsevišķi sēdekļi otrās rindas vietā. Dabīgās ādas apdare "BMW Individual Merino" būs pieejama tikai Eiropas tirgū, savukārt citās valstīs tiks piedāvāta tikai mākslīgā āda "Sensafin".

Visi "BMW X7" motori iegūs jauno 48 voltu startera-ģeneratora sistēmu ar 12 ZS jaudu un 200 Nm griezes momentu. Bāzes versijā "BMW X7" ir aprīkots ar trīslitru dīzeļdzinēju, kas attīsta 352 ZS un 720 Nm. Savukārt "xDrive40i" modifikācijas sešcilindru benzīna motoram ir uzlabota degvielas iesmidzināšanas un aizdedzes sistēma, kas ļāvis jaudu palielināt līdz 380 ZS (+47 ZS).

Savukārt līdzšinējo "M50i xDrive" modifikāciju "X7" modelim aizstāj jauna "M60i xDrive", kuras spēka agregāts nav mainījies – tas joprojām ir 4,4 litru V8 turbomotors ar tiem pašiem 530 ZS un 750 Nm. No vietas līdz 100 km/h šāds masīvais apvidnieks paātrinās 4,7 sekundēs.

"BMW X7" joprojām tiks ražots BMW rūpnīcā Spartanburgā, ASV. Tirdzniecībā modernizētais "X7" nonāks šī gada augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!