Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Peugeot" publicējusi oficiālo informāciju par sportiska hibrīda konceptu, kas tiks prezentēts drīzumā notiekošajā Ženēvas autoizstādē. Tas ir "Peugeot 508 Sport Engineered", kas izgatavots uz sērijveida "508 Hybrid" modifikācijas bāzes un ir aprīkots ar 406 ZS jaudīgu hibrīda spēka agregātu.

"Peugeot 508 Sport Engineered" hibrīda spēka agregāts apvieno 200 ZS jaudīgu 1,6 litru benzīna turbopūtes dzinēju, kā arī divus elektromotorus, kas atrodas katrs uz savas riteņu ass (112 un 203 ZS). No vietas līdz 100 km/h "Peugeot" sportiskais hibrīds paātrinās 4,3 sekundēs un maksimāli sasniedz 250 km/h.

Tikai ar elektroenerģiju, pateicoties 11,8 kWh akumulatoram, "Peugeot" sportiskais hibrīds spēs nobraukt līdz 50 km distanci. Sportiskajā braukšanas režīmā elektromotoriem talkā nāk iekšdedzes dzinējs.

Neskaitot jaudīgo hibrīda spēka agregātu, "Peugeot 508 Sport Engineered" atšķiras vēl ar pazeminātu balstiekārtu un paplašinātu riteņu šķērsbāzi, kā arī citāda regulējuma stūres sistēmu. Vēl spēkratam ir spēcīgākas bremzes ar 380 mm diametra bremžu disku. Vizuālo noformējumu noslēdz 20 collu riteņi.

"Peugeot 508 Sport Engineered" interjers ir praktiski tāds pats, kā standarta "508" modeļa "i-Cockpit". Atšķiras vienīgi apdares materiāli un krāsu kombinācijas.

Pagaidām "Peugeot" neatklāj, vai tamlīdzīgu sportisko "508" hibrīdu ieviesīs arī sērijveida ražošanā. Atgādinām, ka šonedēļ franču autoražotājs paziņoja, ka spēkratu elektrifikācija ir šīs markas tuvākā nākotne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!