Foto: Publicitātes foto
Polijā radīta jauna automobiļu marka "Izera", ar kuru tiks ražoti elektromobiļi. Poļu elektromobiļu sērijveida ražošana plānota 2023. gadā, kad uz konveijera nonāks elektrisks hečbeks un apvidnieks. Šonedēļ poļi prezentējuši abu šo modeļu prototipus.

Nosaukums "Izera" ir atsauce uz Jizeras kalniem, kas atrodas uz Polijas un Čehijas robežas. Šo automobiļu marku radījusi 2016. gadā dibinātā kompānija "ElectroMobility", kas šim nolūkam ieguvusi valsts finansējumu.

Pagaidām "Izera" prezentējusi iecerēto elektromobiļu prototipus. Neskatoties uz to, ka poļiem nav pieredzes autobūvē, prezentēto prototipu dizains ir elegants un mūsdienīgs. Un tas nav nekāds brīnums, jo veidolu radījuši dizaina eksperti – itālieši no "Torino Design" studijas, kura strādājusi arī ar tādiem autobūves grandiem kā "Ferrari", "McLaren" un "Nissan".

"Izera" automobiļi tiks radīti uz kopīgas platformas, kuras izstrādei poļi plāno piesaistīt kādu ārvalstu partneri. Nav izslēgts, ka poļi varētu iegūt "Volkswagen" koncerna MEB platformu, kas izstrādāta speciāli elektromobiļiem.

Poļu elektromobiļu plānotie tehniskie raksturlielumi pagaidām netiek atklāti. Prezentācijā "Izera" pārstāvji vien norādīja, ka šie elektromobiļi no vietas līdz 100 km/h paātrināsies astoņās sekundēs un bez atkārtotas akumulatoru uzlādes spēs nobraukt vismaz 400 kilometru.

"Izera" elektromobiļu montāža tiks organizēta Polijas dienvidos – Silēzijas vojevodistē. Rūpnīcu plānots atklāt 2021. gadā, bet sērijveida ražošanu uzsākt 2023. gadā. Plānoto izlaides apjomu "ElectroMobility" pagaidām neatklāj, bet norāda, ka plāno radīt sešus tūkstošus darbavietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!