Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Porsche" publicējusi oficiālo informāciju un attēlus ar atjaunināto "Panamera" modeli, kas modernizēts ne tikai vizuāli, bet arī tehniski. Turpmāk "Panamera" būs pieejama arī par 15 centimetriem pagarinātā versijā.

Vizuāli modernizētā "Porsche Panamera" atšķiras ar jaunas formas priekšējo un aizmugurējo buferi, jauniem lukturiem priekšā un aizmugurē, kā arī pārveidotu bagāžnieka vāku. Tāpat automobilis ieguvis dažas nelielas izmaiņas arī interjerā.

Turpmāk "Porsche Panamera" vairs nebūs pieejams ar manuālo pārnesumkārbu, pircēju izvēlei tiks piedāvāta tikai astoņpakāpju automātiskā vai "PDK" sekvenciālā transmisija.

Savukārt "S" un "4S" modifikācijā līdzšinējā 4,8-litru V8 dzinēja (400 ZS) vietā tiks uzstādīts trīslitru, sešcilindru biturbo motors, kas attīsta 420 ZS un 520 Nm – par 20 ZS un 20 Nm vairāk nekā līdzšinējam V8 dzinējam.

Jaunā "Executive" modifikācijā "Porsche Panamera" riteņu garenbāze tiks palielināta par 15 centimetriem, kas nodrošinās vairāk vietas aizmugurējo pasažieru kājām. Šī pagarinātā versija būs pieejama "Turbo" un "4S" modifikācijai.

Vēl šim modelim būs pieejama jauna hibrīda modifikācija "S E-Hybrid", kas apvieno trīslitru V6 benzīna dzinēju, elektromotoru un litija jonu akumulatoru komplektu. Šis hibrīda spēka agregāts attīsta kopumā 416 zirgspēku jaudu. Tikai ar elektroenerģiju tas būs spējīgs nobraukt 36 km distanci ar ātrumu līdz 135 km/h. No mājsaimniecības elektroligzdas 9,4 kWh litija jonu akumulatori būs uzlādējami nepilnās četrās stundās. Hibrīda vidējo degvielas patēriņu ražotājs sola 3,1 litra apmērā uz 100 km.

Plašākai sabiedrībai atjauninātā "Porsche Panamera" tiks prezentēta mēneša beigās notiekošajā Šanhajas autoizstādē. Tirdzniecībā Eiropā modernizētais modelis nonāks jūlijā. Vācijā "Porsche Panamera" cena būs no 81 849 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!