Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Renault" izstrādājusi kārtējo speciālo modifikāciju sportiskajam hečbekam "Megane RS". Jaunā versija izgatavota sadarbībā ar F-1 komandu "Red Bull Racing" par godu izcīnītajam konstruktoru kausam aizvadītajā sezonā.

"Renault Megane RS Red Bull Racing RB8" speciālās versijas automobilis krāsots ekskluzīvā tumši zilā tonī, kurš ir viens no šīs sacīkšu komandas oficiālajām krāsām. Tāpat automobilim dažādās vietās ir "Red Bull" enerģijas dzēriena emblēmas, kā arī melni 19 collu riteņu diski ar "Bridgestone Potenza RE050A" riepām. Ar tādām pašām riepām "Renault Megane RS" pirms diviem gadiem uzstādīja trases rekordu Nirburgringā sērijveida automobiļiem ar priekšpiedziņu.

Tāpat "Red Bull Racing RB8" modifikācijas hečbeks ieguvis "R-Link" multimediju sistēmu ar skārienjutīgo ekrānu. Turklāt šī sistēma iekļauj arī "R.S. Monitor", kas ekrānā demonstrē dažādus dzinēja tehniskos parametrus. Pēc brauciena šo informāciju var saglabāt arī USB zibatmiņā.

Speciālās versijas hečbeks izgatavots uz "Cup" modifikācijas bāzes ar īpaši sportisko balstiekārtu. Tāpat kā standarta "Megane RS", arī jaunā "Renault" versija aprīkota ar 265 zirgspēku jaudīgu divlitru turbopūtes dzinēju, sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu, kā arī priekšējās riteņu ass pašbloķējošo diferenciāli. Automobilis līdz 100 km/h paātrinās sešās sekundēs un maksimāli sasniedz 254 km/h.

"Renault Megane RS Red Bull Racing RB8" tiks piedāvāts 26 Eiropas valstīs. Pie Francijas "Renault" izplatītājiem tas nonāks jau jūnijā un maksās no 36 tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!