Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Renault" oficiāli atklājusi jaunās paaudzes "Megane" modeli. Plašākai sabiedrībai jaunais hečbeks tiks parādīts drīzumā notiekošajā Frankfurtes autoizstādē.

Jaunais "Renault Megane" ir izstrādāts uz modulārās platformas CMF, kas tiek izmantota arī citu "Renault-Nissan" alianses modeļu pamatā. Salīdzinājumā ar priekšteci jaunajai "Megane" riteņu garenbāze palielināta par 28 milimetriem – līdz 2669 mm.

"Megane" hečbeka dizains ieturēts pārējo "Renault" jaunāko modeļu stilā – kā "Espace" minivenam un vidējās klases "Talisman". Tāpat jaunajam "Renault Megane" būs sportiskā versija "GT", kas atšķiras ar oriģināla dizaina 18 collu riteņu diskiem, "Iron Blue" zilo virsbūves krāsojuma toni un citādu priekšējo buferi ar lielākiem gaisa tvērējiem.

"Renault" pagaidām neatklāj detalizētāku informāciju par jaunā "Megane" spēka agregātiem. Pēc provizoriskas informācijas, no benzīna dzinējiem būs pieejams 0,9 litru motors ar 90 ZS un 1,2 litru agregāts ar 130 ZS, kā arī 1,6 litru dzinējs, kas atkarībā no versijas attīsta 150 vai 200 ZS. Savukārt sportiskā modifikācija "RS" iegūšot 1,8 litru turbomotoru ar 280 ZS.

No dīzeļdzinējiem būšot pieejams 1,5 litru agregāts, kas atkarībā no versijas attīsta 95 vai 110 ZS, kā arī 1,6 litru motors 130 un 160 ZS modifikācijā. Tiek pieļauts, ka 200 ZS jaudīgais "GT" iegūšot septiņpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu.

Tāpat ārvalstu mediji uzskata, ka vēl līdz šāgada beigām "Renault" prezentēs arī jauno "Megane" universāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!