Kompānija "Nissan" publicējusi pirmo oficiālo informāciju un attēlus ar savu jauno kompakto apvidus automobili "Juke". Plašākai publikai jaunais modelis tiks prezentēts martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē, bet tirdzniecībā Eiropā nonāks šāgada septembrī.

"Nissan Juke" izgatavots uz pagarinātas nākamās paaudzes "Nissan Micra" un "Renault Clio" platformas. Automobiļa kopgarums ir 4,13 metri, bet riteņu bāze – 2,53 metri. Bagāžas nodalījuma tilpums – 251 litrs.

Apvidniekam tiks piedāvāti trīs dzinēji: 1,6-litru benzīna dzinējs, kas atmosfēriskajā versijā attīsta 117 ZS, bet turbopūtes versijā – 190 ZS; kā arī 1,5-litru dīzeļdzinējs ar 110 ZS un 240 Nm. Motori sajūdzami vai nu ar sešpakāpju mehānisko pārnesumkārbu, vai variatoru.

"Nissan Juke" būs pieejams kā versijā tikai ar priekšpiedziņu, tā arī pilnpiedziņas modifikācijā. Priekšējo riteņu piedziņas versijām ir MacPherson statņu priekšējā piekare un vērpes stieņa aizmugures piekare, bet visu riteņu piedziņas modeļiem ir daudzsviru aizmugures piekare, kas izveidota pēc "Qashqai" sistēmas parauga.

Režīms "All-Mode 4x4-i" ir "Nissan" elektroniskās pilnpiedziņas sistēmas jaunā versija, kas tagad aprīkota ar vilkmes spēka sadales tehnoloģiju, kas uzlabo manevrētspēju un samazina stūres nepietiekamas pagriešanas efektu, braucot pagriezienos. Tagad būs iespējams ne tikai sadalīt vilkmes spēku starp priekšējiem un aizmugures riteņiem – līdz pat maksimumam 50:50, bet arī aizmugures ass robežās starp abu pušu riteņiem.

Standarta un papildaprīkojuma dati tiks precizēti vēlāk, kad tuvosies pārdošanas brīdis, bet jau iepriekš zināms, ka "Nissan Juke" klientiem tiks piedāvāti tādi aprīkojuma elementi kā klimata kontrole, salona ādas apdare, atpakaļskata kamera un bezkontakta atslēga. Pēc provizoriskas informācijas, automobilis Eiropā maksās no aptuveni 15-16 tūkstošiem eiro.

Piedāvājam noskatīties video ar "Nissan Juke". Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamā attēla, lai aktivizētu video straumējumu!

Apskati lietotu "Nissan" pārdošanas sludinājumus

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!