Foto: Publicitātes foto

Čehijas autoražotājs "Škoda" publicējis fotogrāfiju ar vizuāli maskētu jaunu modeli – budžeta klases sedanu "Slavia". Nosaukums dots par godu velosipēdiem, kurus 19. gadsimta beigās ražoja "Škoda" dibinātāji Vaclavs Laurins un Vaclavs Klements.

Četrdurvju automobiļa pamatā izmantota vienkāršota "Volkswagen" (VW) koncerna modulārā platforma "MQB-A0". Ņemot vērā, ka automobilis paredzēts jaunattīstības valstu tirgiem, vēl līdz šī gada beigām "Škoda Slavia" debitēs Indijā.

"Škoda Slavia" būs pieejama ar 115 ZS jaudīgu viena litra benzīna dzinēju, kā arī 150 ZS jaudīgo 1,5 litru benzīna motoru. Bāzes dzinējam būs pieejama vai nu sešpakāpju manuālā vai automātiskā pārnesumkārba, bet jaudīgākajam – tikai septiņpakāpju automātiskā "DSG".

Čehu mazcenas sedana kopgarums ir 4,5 metri – šajā parametrā tas ir salīdzināms ar "VW Virtus", kas ir "Polo" sedana alternatīva jaunattīstības valstu tirgos.

Indijas tirgū "Slavia" aizstās novecojušo "Rapid" modeli, kas tur ir pieejams vēl no 2011. gada, bet par tā galvenajiem konkurentiem kļūs ne tika iepriekšminētais "VW Virtus", bet arī "Honda City" un "Hyundai Verna".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!