Foto: Publicitātes foto

Ar lielu nepacietību gaidītais jaunais "GR 86" piedzīvojis debiju "Toyota Gazoo Racing" un "Subaru Corporation" kopīgajā tiešsaistes prezentācijā. "Toyota" jaunākais sporta auto ir trešais modelis, kas papildina "GR" portfeli, pievienojoties plašu atzinību guvušajam "GR Supra" un "GR Yaris".

Jaunais "GR 86" pārņem visas svarīgākās braukšanas prieku veidojošās īpašības no oriģinālā "GT86", kas debitēja 2012. gadā un kas visā pasaulē pārdots vairāk nekā 200 000 vienību tirāžā. Paredzams, ka "GR 86" būs četrvietīgo kupeju segmenta vieglākais automobilis, kas panākts, pateicoties dažādiem svara samazināšanas risinājumiem, tostarp alumīnija jumtam un virsbūves paneļiem.

Automobilis ir aprīkots ar vieglu četrcilindru opozītmotoru, kura darba tilpums palielināts līdz 2,4 litriem, līdz ar to "GR 86" veiktspēja ir pārāka nekā priekštecim.

Jaunā "GR 86" izmēri ir praktiski identiski "GT86", ļaujot jaunajam automobilim saglabāt zemo smaguma centru, kas uzlabo vadāmību. Virsbūves noturība pret vērpi ir palielināta par 50% salīdzinājumā ar "GT86", un tas nodrošina vēl precīzāku vadāmību.

Funkcionālie aerodinamiskie elementi, piemēram, priekšējie gaisa kanāli, sliekšņi un citi ir izstrādāti, izmantojot pieredzi, kas gūta, modelim piedaloties autosacīkstēs, palīdzot "GR 86" sasniegt klasē labāko vadāmību un stabilitāti.

Pilnībā jaunais "GR 86" būs pieejams arī Eiropā. Detalizētāka informācija tiks publiskota šī gada beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!