Amerikāņu tūninga kompānija "Hennessey Performance" prezentējusi savu jaunāko projektu "Goliath 6x6". Šāds sešriteņu pikaps tiks izgatavots 24 eksemplāros, no kuriem katrs maksās 375 tūkstošus dolāru (334 tūkstošus eiro).

Šis Goliāta vārda cienīgais pikaps izgatavots uz jaunā "Chevrolet Silverado Trail Boss" pikapa bāzes. Neskaitot uzstādīto papildu riteņu asi, tam ir būtiski pārveidota visa balstiekārta, kā klīrenss ir palielināts par 20 centimetriem. Sešriteņu pikaps ir aprīkots ar 20 collu diskiem un 37 collu ārējā diametra bezceļu riepām.

"Goliath 6x6" aprīkots ar 715 zirgspēku jaudīgu 6,2 litru V8 kompresormotoru. Šāds masīvais pikaps no vietas līdz 100 km/h paātrinās nieka 4,5 sekundēs, kas ir salīdzināms ar jaunā "Mercedes-AMG G63" dinamiku.

Par papildu samaksu "Hennessey" piedāvā motora jaudu palielināt līdz 819 ZS, kā arī aprīkot spēkratu ar "Brembo" bremžu sistēmu.

Atgādinām, ka šis nav pirmais "Henessey" izstrādātais pikaps ar sešiem riteņiem. Pirms diviem gadiem Teksasā bāzētais uzņēmums prezentēja 600 ZS jaudīgu "Velicopter 6x6", kas tapis uz "Ford Raptor" bāzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!