Kompānija "Audi" prezentējusi visjaudīgāko un visātrāko "R8" superauto modifikāciju – "GT". Automobilis izgatavots uz "Audi R8 5.2 FSI quattro" bāzes un no standarta modeļa atšķiras ar jaudīgāku dzinēju un samazinātu spēkrata pašmasu.

"Audi R8" pašmasa versijā "GT" samazināta par 100 kilogramiem, kas panākts, uzstādot plānāku priekšējo vējstiklu, polikarbonāta aizmugurējo vējstiklu, statisku antispārnu, vieglāku motora pārsegu un aizmugurējo buferi, izmantojot mazāk skaņas izolācijas materiāla, uzstādot citādus sēdekļus, bremžu mehānismus un izplūdes sistēmu. Rezultātā automobilis sver 1525 kilogramu.

Savukārt 5,2-litru V10 dzinēja jauda palielināta līdz 560 zirgspēkiem, bet griezes moments – līdz 540 Nm; tas ir attiecīgi par 40 ZS un 10 Nm vairāk nekā standarta modelim. Motors sajūgts ar uzlabotu sešpakāpju robotizēto pārnesumkārbu "R-Tronic".

Rezultātā "Audi R8 GT" no vietas līdz 100 km/h paātrinās 3,6 sekundēs, kas ir par 0,3 sekundēm ātrāk nekā standarta modelim, bet tā maksimālais braukšanas ātrums sasniedz 320 km/h.

Kopumā tiks izgatavoti tikai 333 šīs modifikācijas spēkratu. Pasūtinājumi Eiropā "Audi R8 GT" versijai tiks pieņemti no šāgada jūnijā, bet pirmie spēkrati pie klientiem nonāks tikai nākamgad.

"Audi R8 GT" cena Vācijā būs no 193 tūkstošiem eiro. Par papildus samaksu būs pieejams drošības karkass salonā, sēdekļi ar četrpunktu drošības jostām un automātiskā ugunsdzēšanas sistēma.

Apskati lietotu "Audi" pārdošanas sludinājumus

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!