Foto: EPA/LETA

Pirmās formulas (F-1) komandas "Ferrari" pilots spānis Fernando Alonso nākamajā sezonā varētu pievienoties pēdējo gadu labākajai vienībai "Red Bull".

Kā ziņots, pēc šīs sezonas "Red Bull" komandu pametīs tās otrais pilots Marks Vēbers no Austrālijas. Līdz ar to vieta blakus trīskārtējam pasaules čempionam vācietim Sebastjanam Fetelam palikusi tukša. Kā galvenie pretendenti uz "Red Bull" braucēja vietu tiek minēti soms Kimi Raikonens, kurš šobrīd pārstāv "Lotus" vienību, un cits austrāliešu pilots Daniels Rikjardo no "Red Bull" attīstības komandas "Toro Rosso".

Runas par Alonso pārcelšanos uz pēdējo gadu labāko komandu kļuva skaļākas, kad noskaidrojās, ka iepriekšējā nedēļas nogalē slepeni tikušies pilota aģents Luiss Garsija Abads un "Red Bull" vadītājs Kristians Horners.

Alonso, kuram ar "Ferrari" ir līgums līdz 2016.gadam, nespēja skaidri noliegt izskanējušās runas par viņa pārcelšanos uz "Red Bull", vien sakot, ka šobrīd itāļu vienības sastāvā jūtas ļoti laimīgs. Tikmēr Fetels atklājis, ka, ja viņam vajadzētu izvēlēties starp Alonso un Raikonenu, viņš dotu priekšroku somam.

"Izvēlētos Raikonenu. Man nav nekas pret Alonso - ļoti cienu viņu kā braucēju. Taču ar Raikonenu varētu būt vieglāk, jo cienu viņu gan trasē, gan ārpus tās un viņš pret mani vienmēr bijis atklāts," sacījis trīskārtējais pasaules čempions.

Savukārt Horners izteicies, ka sarunas starp aģentiem un viņu pārstāvētajiem pilotiem vienmēr būs konfidenciālas. "Alonso un Fetela duets būtu interesants. Noteikti abiem nākamās sezonas pilotiem jāatbilst tieši "Red Bull" komandai - skatāmies virzienā, kas būtu labāks vienībai. Iepriekš bija baumas par Raikonenu, tagad ir par Alonso. Nākamsezon noteikti vēlēsimies, lai komandā brauc ātrākie piloti, kuri spēs sastrādāties un sasniegs labākos rezultātus."

Pēcāk Horners piebilda, ka sarunas ar Alonso aģentu drīzāk bijušas par Karlosa Sainsa juniora nākotni, kura intereses arī pārstāv Abads, lai gan nedaudz pārrunāts arī pašreizējais "Ferrari" pilots, kurš nav apmierināts ar itāļu komandas ātrumu.

Tikmēr "Ferrari" komandas vadītājs Stefano Domenikali atgādināja, ka Alonso ar vienību šobrīd saista līgumattiecības.

"Nav šaubu, Alonso mums ir nepieciešams, un gribam, lai viņš strādā cieši ar ikvienu no komandas, jo šobrīd "Ferrari" neklājas viegli," paudis Domenikali.

Pēc šosezon aizvadītiem desmit posmiem pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis ar 172 punktiem ir vācietis Sebastjans Fetels no "Red Bull" komandas, otrajā pozīcijā ar 134 punktiem atrodas soms Kimi Raikonens no "Lotus" vienības, bet trešajā ar 133 punktiem ir "Ferrari" pilots spānis Fernando Alonso.

Savukārt Konstruktoru kausā pārliecinoša līdere ar 277 punktiem ir "Red Bull", kurai ar 208 punktiem seko "Mercedes", bet "Ferrari" ir par 14 punktiem mazāk.

Šosezon 19 posmu garumā sacentīsies 11 komandas (par vienu mazāk nekā pagājušajā sezonā) un 22 braucēji, no kuriem pieci ir sacīkšu debitanti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!