Par Eiropas rallija čempionāta (ERČ) sezonas noslēdzošā - 11. - posma uzvarētāju Korsikā sestdien kļuva francūzis Stefāns Sarazāns ("Ford Fiesta").

Sarazāns uzvarēja sešos no 11 rallija "dopiem", bet pārējos ātrākais bija cits francūzis Braiens Bufjē ("Ford Fiesta"). Summā Sarazāns savu tautieti apsteidza par 18,9 sekundēm.

Trešajā vietā minūti un 38,2 sekundes nopakaļus sekoja holandietis Kevins Abrings ("Peugeot").

Sestajā ātrumposmā no šīm sacensībām izstājās somu pilots Esapeka Lapi ("Škoda Fabia S2000"), kurš vēl pirms posma sākuma bija nodrošinājis pirmo vietu sezonas kopvērtējumā. Viņš titulu nodrošināja pēc tam, kad no dalības posmā atteicās vācietis Zeps Vīgands, kurš treniņbraucienā piedzīvoja smagu avāriju.

Zīmīgi, ka ar "Škoda" komandas pārstāvis par ERČ čempionu kļuvis jau trešo gadu pēc kārtas - 2012.gadā to paveica soms Juho Henninens, bet pērn čehs Jans Kopeckis.

Kopvērtējumā Lapi uzvarēja ar iegūtiem 162 punktiem, viņam ar 128 punktiem sekoja Vīgands, bet trešais ar 104 punktiem palika īrs Kreigs Brīns.

Kā zināms, ERČ sezonas otrais posms gada sākumā bija rallijs "Liepāja" Latvijā, turklāt tajā uzvarēja tieši Lapi. Kopā šogad kalendārā iekļauti 11 posmi, kas sadalīti divās sezonas daļās, čempionāta kopvērtējumā pilotiem punktus ieskaitot labākajos četros posmos no katras sezonas puses.

Tikmēr ar Latvijas licenci braucošais krievu pilots Vasīlijs Grjazins, kurš braucis tikai sezonas pirmajā pusē, ar 53 punktiem kopvērtējumā ierindojās devītajā pozīcijā. Vēl Jānis Vorobjovs ar desmit punktiem ieņēma 41.vietu, bet pie viena punkta kopvērtējumā tika Mārtiņš Svilis.

Zīmīgi, ka Production" kausa ieskaitē Vorobjova un Andra Mālnieka ekipāža ar 40 punktiem ierindojās augstajā ceturtajā vietā, kaut pirms pēdējā posma bija trešā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!